ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wyszukiwarka- proszę o pomoc :-)
Esmeralda
Chciałam umieścić na swojej stronie wyszukiwarkę, ale niesteyt nie wiem jak to zrobić. Wiem że muszę najpierw stworzyć formulaż a następnie zapytanie sqelowe....
$Query = "Select *from klient Where nazwisko=$tekst";
...............
Ale jak próbuję te zapytanie podpiąć do tego formulaża...... cały czas mi nie wychodzi. Czy mógłby mi ktoś pomóc. Byłabym bardzo wdzięczna.... Pozdrawiam

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 14:44:46
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
wyszukiwarka czego? co i jak?
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

pawkow
sądzę, że wyszukiwarlkę klientów. Robisz formularz, i kod którygo obsługuje (analizuje, wyświetla wyniki)
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.

https://motoklimat.pl
Esmeralda
Tak, wyszukiwarkę zczytującą z tabeli klient a dokładniej szukającą według nazwiska.... CZy wiecie jak to mam zrobić?

SebaZ
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

cos tak :P
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Esmeralda
tylko mi chodziło o poprostu cały kod strony już na której byłaby ta wyszukiwarka. Te zapytanie to pokazanie z jakiej tabeli będzie szukała, a dokładniej według jakiego wiersza, czy jest taka możliwość, żeby podać mi cały kod...??

pawkow
nie, ponieważ nieznam struktury tabeli Smile ZapytaniePHP już masz, terazjakiś formularz i jedziesz.
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.

Esmeralda
a to nie problem, zaraz Tobię ją załączę...
Esmeralda dodał/a następującą grafikę:
x[511].jpg

pawkow
o człowieku, nie napiszę gotowego kodu, bo czasu na serio nie mam Smile Ale powiem ci jak. Robisz formularz. On ma w action swój adres ($PHP_SELF) + ?acc=search

Potem dajesz w kodzie, że jeżeli $acc jest równe search, to wykonuje zapytanie do bazy i prosi o wyniki, a jeżeli nie, to prosi o serwa. Wysyłanie dajesz metodą POST Smile To bybyło na tyle Smile

Esmeralda
ja wiem, że dla Ciebie to jest proste, ......, no nic pomęczę się z tym, ale jeśli nie uda mi się...... To znów się odezwę nara

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl