ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Sprawdzanie linku w Bazie.
rybusgsm
Witam.

Jak zrobić zeby sprawdzić ze link jest już w naszej bazie tzn. w "Ciekawych stronach"

Proszę o odpowiedź.

Wścibski Gość
Dodany dnia 06.01.2025 04:53:56
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Wejść do DB i zrobić przegląd tabeli prefix_weblinks...
as

rybusgsm
Chodzi mi o to żeby użytkownik mógł sprawdzić przed dodaniem linku czy jest w naszej bazie.

pawkow
sprawdx w submit.php czy link w bazie istanieje
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.

https://motoklimat.pl
as
To jest właśnie efekt nie stosowania się do Regulaminu Forum gdzie stoi jak byk napisane, że... Prosimy o pisanie w sposób zrozumiały
Trzeba było od razu napisać o co Ci tak naprawdę chodzi. W związku z Twoim dodatkowym pytaniem, to powiem tylko tyle, że takiej możliwości zwykły użytkownik nie ma. Ma za to możliwość przewertowania sekcji/działu z linkami (czyli weblinks.php) i na podstawie poczynionych obserwacji zdecydować się na podanie linku lub nie. I tak przed umieszczeniem takiego linku na stronie zostanie on sprawdzony (przynajmniej powinien być) przez administrację strony, więc w wypadku zaistnienia dubletu będzie pewnie podjęta stosowna interwencja....
as

rybusgsm
Ponawiam swoją prośbę i dokładnie tlumacze pytanie.

Więc tak. Mam stronę gdzię użytkownicy dodają linki codziennie liczba dodanych linków wynosi średnio 50 linków. Linki bardzo często się powtarzają. I chciałbym właśnie tego uniknąć że przy dodawaniu użytkownik może zostać poinformowany że podany przez niego link jest już w naszej bazie. Może być to opcja Sprawdź obok dodaj. Jest takie coś że użytkownicy mają dostęp po 5 dodanych linkach do całej bazy. Więć nie wiem sam jak to zrobić może ma ktoś jakiś pomysł który mógłby mi pomóc. Sprawdzanie czy podany przez użytkownika link znajduje się w naszej bazie czy nie. Proszę o pomoc.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja to bym wcale nie sprawdzał tylko wprowadził drugi klucz do bazy i sama nie pozwoli na powtórkę url-a miej więcej tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wlodekp.europa.pl
rybusgsm
jak to mam zrobić. Jestem troszkę zielony w mysql

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Najpierw zrób kopię bazy tabeli fusion_weblinks(dwie-dla bezpieczeństwa) jakby coś się sypneło.
Ja nie mam żadnych wpisów web links i dlatego mogę to zrobić już , taka konstrukcja tabeli powinna występować od nowej instalacji.
Dodanie tego klucza, wklej poniższy kod do nowej dodatkowej strony, wykonaj podgląd bez zapisu-patrz na komunikat-jeśli np.: Duplicate entry 'http://onet.pl' for key 2 mówi o duplikacie wpisu onet.pl i trzeba ręcznie z bazy usunąć najpierw wszystkie powtórki i zostawić tylko 1-onet(PA-linki-usuń powtórki) , kod zostanie dopiero dodany jak nie będzie żadnej powtórki(zniknnie komunikat) w efekcie dodania kodu-później już nie pozwoli na żadną powtórkę-nie doda.[ZALECAM DUŻĄ OSTROŻNOŚĆ I ROBIENIE KOPII i REAKCJĘ NA KOMUNIKATY.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez wlodekp dnia 03.09.2006 08:55:16

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl