Zobacz temat
Wycena thema
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 27.08.2006 10:42:19
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Witam. Dostalem zlecenie wykonania szablonu/thema. na cene 50 zl. podkreslam ta cene. Uwazam iz strone zrobilem az nad ta cene jednak osoba twierdzi ze pytala sie "grafikow" i powiedzieli ze jest on wart 20 zl!! adres strony: http://kasawnecie...Pytalem sie o opinie protona i powiedzial bym kilka rzeczy zmienil i zmienilem i do tego nawet dalem panel logowania w topie ale osoba sobie rzyczy by szablon byl profesionalny i pod kazda rozdzielczosc i to za glupie 50 zl! a szablon jest pod kazda rozdzielczosc i strona dziala pod kazda rozdzielczoscia!! (no jeden malutenski blad w operze ale nie psuje jako tako thema)przepraszam za ton ale juz nie wyabiam z tego czlowieka. prosze niech ktos kto sie zajmuje tworzeniem themow wyceni ten them gdyz moze ona przemowi klientowi do rozumu...
Edytowane przez MeTeo dnia 27.08.2006 10:47:12 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 07:10:24
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
metaxy |
Dodany dnia 27.08.2006 11:28:54
|
Przedszkolak Postów: 90 Data rejestracji: 23.01.2005 11:32 |
jak dla mnie to te 50zł należą się za wkład pracy bo za efekty... <hmmm>
|
|
|
Pieka |
Dodany dnia 27.08.2006 12:42:17
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
metaxy napisał/a: jak dla mnie to te 50zł należą się za wkład pracy bo za efekty... <hmmm> Racja, sam wklad i poswiecony czas sa tego warte. Mysle, ze powinienes poprawic nawigacje pozioma: Nastepnie zainkasowac umowiona sume. Jesli doda do tej kwoty nastepne 50zl, to mozesz mu poprawic czcionki i jej kolory oraz odstepy Edytowane przez Pieka dnia 27.08.2006 13:01:30 Jestem jaki jestem
|
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 27.08.2006 12:55:46
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
jak dla mnie to te 50zł należą się za wkład pracy bo za efekty... <hmmm> to wiecej?? nie rozumiem czy sarkazm czy nie ^^ a nawigacja pozioma... zeby jakas ja urozmaicic czy jak?? moge ew. po najechaniu zmienic wyglad by dawalo to bardziejefektowny wyglad. |
|
|
metaxy |
Dodany dnia 27.08.2006 13:01:31
|
Przedszkolak Postów: 90 Data rejestracji: 23.01.2005 11:32 |
powiedzmy nie jestem zachwycony subiektywnie podchodząc do tematu mi się nie podoba, a obiektywnie nie ma do czego podchodzić bo to sprawa gustu chociaż może nawet tego nie
|
|
|
JazOOn |
Dodany dnia 27.08.2006 13:03:58
|
Ekspert Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
MeTeo napisał/a: Witam. Dostalem zlecenie wykonania szablonu/thema. na cene 50 zl. podkreslam ta cene. Uwazam iz strone zrobilem az nad ta cene jednak osoba twierdzi ze pytala sie "grafikow" i powiedzieli ze jest on wart 20 zl!! adres strony: http://kasawnecie...Pytalem sie o opinie protona i powiedzial bym kilka rzeczy zmienil i zmienilem i do tego nawet dalem panel logowania w topie ale osoba sobie rzyczy by szablon byl profesionalny i pod kazda rozdzielczosc i to za glupie 50 zl! a szablon jest pod kazda rozdzielczosc i strona dziala pod kazda rozdzielczoscia!! (no jeden malutenski blad w operze ale nie psuje jako tako thema)przepraszam za ton ale juz nie wyabiam z tego czlowieka. prosze niech ktos kto sie zajmuje tworzeniem themow wyceni ten them gdyz moze ona przemowi klientowi do rozumu... powiedz mi kolego ile czasu (godzinowo) poświęciłeś na stworzenie tego thema? |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 27.08.2006 13:11:00
|
hmm a co ma czas do wyceny?? poprosilem o wycene a nie o litosc o to ze dlugo moze siedzialem dlatego wiecej. kiedys sam sie ubiegalem i za 50 zl proponowali mi themy gorsze niz sa doarmowe tylko tyle ze ja bym go mial a ten do slabych sadze nie nalezy. logowanie na topie, dziala pod kazda rozdzielczoscia... |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 27.08.2006 13:11:13
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
a ja powiem inaczej... Mi się skórka bardzo podoba jako do tematyki. Tzn jest z nią ściśle związana i pasuje tam. Powiedz temu komus niech przerobi całego fusiona bo standardy sieciowe (X)html oraz css i wtedy neich ocenia skórkę, bo ta cena i opinie wynikają z tego, że ktoś przepuszcza skórkę przez walidator W3C i widzi mnóstwo błedów które Fusion zawiera niestety
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 27.08.2006 13:13:43
|
z twojej wypowiedzi sebaz nic nie rozumiem ^^ a klient ciagle zmienia zdanie i nanosze jego wszystkie prosby o zmiane o coraz mniej mu sie podoba a teraz chyba wyglada najlepiej. wiec prosze w odpowiedziach zawierajcie ew. kwote pieniezna jaka jest wart ;] oczywiscie opinie na temat thema tez mile widizane ^^ //EDIT: bylbym wdzieczy za wypowiedz sonara gdyz to spec w tej dziedzinie ale oczywiscie biore pod uwage wszystkie opinie //EDIT 2: Wiec na ta chwile wynika ze them jest wart wiecej niz 20 zl. Edytowane przez MeTeo dnia 27.08.2006 13:16:33 |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 27.08.2006 13:16:45
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
chodzi mi o to, ze oferuje Ci ten ktoś mało kasy bo sprawdza gotową juz stronkę poprzez validator. A jeśli ty tego nei robisz i nei wiesz co to jest to nie wiem po co robisz skórki - moja subiektywna opinia
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 27.08.2006 13:21:51
|
nie sadze by sama ta osoba sprawdzala przez validator. Poza tym nie widze tu powiazania. Strona dziala dobrze pod kazda przegladarka (malutki blad w operze ale firefox bezblednie) i pod kazda rozdzielczoscia. Nie wiem co to za program i jakos szczegolnie mnie to nie interesuje gdyz sprawdzam na zywo jak sie them sprawuje i nie potrzebuje programow. A themy robie bo lubie a teraz potrzebuje gotowki robilem juz troche themow i nie mialem takich problemow... nawet oskryptowywalem lay'e i nie bylo problemow...
Edytowane przez MeTeo dnia 27.08.2006 13:22:44 |
|
|
JazOOn |
Dodany dnia 27.08.2006 13:38:37
|
MeTeo napisał/a: z twojej wypowiedzi sebaz nic nie rozumiem ^^ a klient ciagle zmienia zdanie i nanosze jego wszystkie prosby o zmiane o coraz mniej mu sie podoba a teraz chyba wyglada najlepiej. wiec prosze w odpowiedziach zawierajcie ew. kwote pieniezna jaka jest wart ;] oczywiscie opinie na temat thema tez mile widizane ^^ //EDIT: bylbym wdzieczy za wypowiedz sonara gdyz to spec w tej dziedzinie ale oczywiscie biore pod uwage wszystkie opinie //EDIT 2: Wiec na ta chwile wynika ze them jest wart wiecej niz 20 zl. a ja ci proponuje - powinienes wziac 100zl 50zl przed robota a druga 50 po pracy zebys mial chociaz kase za zmarnowany czas (w razie gdyby sie klient rozmyslil) a z tego co widze klient ciagle kreci nosem,jakby cos wplacil to by mu zalezalo a tak to tylko kreci nosem zmienia zdanie obniza kase itd. w koncu powie - nie dziekuje theme mi nie pasuje... |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 27.08.2006 13:43:18
|
wiec sadzisz jazoon ze them jest wart 100 zl? czy to tylko przypadkowa kwota??... zrobilbym tak ale czekam jeszcze na konto w banku w tym tygodniu powinno byc |
|
|
sonar |
Dodany dnia 27.08.2006 13:55:18
|
Początkujący Postów: 269 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 03.09.2004 18:59 |
jako ze prosiles o moja opinie (ba! nawet sebaz podeslal mi link do tego tematu) to sluze pomoca patrzec na to trzeba z dwoch perspektyw: grafika i themera. jako grafik (slaby bo slaby ale zawsze cos): nie prezentuje sie to jakos pieknie. zdecydowanie mozna by zrobic ladniej, dokladniej, przyjemniej dla oka. Nie smutaj sie bo mowie teraz jako grafik z kilkuletnim stazem. Napis "zababianie piedzieny w necie" mi sie nie podoba. pomimo wszystko design mimo widocznych poczatkujacych umiejetnosci tworcy przemawia do mnie. tak jak to SebaZ wczesniej zauwazyl, idealnie pasuje do tematyki strony. nie wyglada zle, powiem wiecej, jakbys go troche jeszcze odpicowal to wygladalby cud miod i orzeszki jako themer: zrobienie thema nie polega tylko na posiadaniu wiedzy z zakresu html/css/php - potrzebne sa jeszcze umiejetnosci grafika (np. dobor kolorow, pociecie tego wszystkiego). dlatego dziwie Ci sie ze, po pierwsze chcesz za thema (w ktorym dodatkowo sam tworzysz grafike) tylko 50zl, po drugie ze zgodziles sie na tak niska cene (jesli to klient wyszedl z inicjatywa tak niskiej zaplaty). musisz szanowac swoj czas (bo kiedys sie on moze skonczyc) i nie oddawac go za niewolnicze stawki. ja przyznam szczerze ze pierwszego thema robilem dwa dni, od rana do wieczora, jaralem sie nim jak z pierwszej mojej panny Pierwsze moje zlecenie (grafika + theme) kosztowal wlasnie 80zl. Nie moglem wtedy rzadac wiecej bo ani moje umiejetnosci nie byly na jakims Bog wie jakim poziomie ani nie mialem pojecia ile za cos takiego powinno sie brac kasy (zreszta eagle wie cos wiecej na ten temat ). ale wracajac do tematu, jesli gosciu chce dac Ci 20zl za to, to powiedz mu... zebys sobie tymi dwudziestoma zlotymi wytarl nosek bo thema za "darmo" nie dostanie. uwierz mi ze takimi klientami nie warto sobie zawracac glowy (tak btw. nie wiem czy zdajecie sobie sprawe z tego jak tanie w polsce sa uslugi grafikow/themerow?) reasumujac... daj klientowi kilka dni na zastanowienie ale skoro jest Ci bardzo potrzebny hajs to sprzedaj mu to nawet za te dwadziescia zlociszy... www - moje portfolio
|
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 27.08.2006 14:02:52
|
ale 20 zlociszy mi nie wystarcza bo sama domenka .com kosztuje w promocji w nazwa.pl 25 zl a gdzie indziej nie chce... mam juz dosyc niskich cen i firm krzakow... cena niska to firma slaba wiec wydam 5 zl wiecej i mam pewniak. Sonar grafikiem slabym chyba nie jestes ale za 50 zl?? pisalem mu ze taniej lepszego nei znajdzie ale sie kloci ze moze miec lepsze taniej... to niech zabiera... ale troche narobilem tego thema, krwi mi napsuł to niech teraz kupuje... |
|
|
JazOOn |
Dodany dnia 27.08.2006 15:45:58
|
MeTeo napisał/a: ale 20 zlociszy mi nie wystarcza bo sama domenka .com kosztuje w promocji w nazwa.pl 25 zl a gdzie indziej nie chce... mam juz dosyc niskich cen i firm krzakow... cena niska to firma slaba wiec wydam 5 zl wiecej i mam pewniak. Sonar grafikiem slabym chyba nie jestes ale za 50 zl?? pisalem mu ze taniej lepszego nei znajdzie ale sie kloci ze moze miec lepsze taniej... to niech zabiera... ale troche narobilem tego thema, krwi mi napsuł to niech teraz kupuje... nie podpisywałeś umowy sprzedaży na thema? powiedz klientowi że masz innego klienta na tego thema od ręki za 100zl jak mu zależy to przebije a przynajmniej się jakoś określi... |
|
|
piteq |
Dodany dnia 27.08.2006 17:37:25
|
Początkujący Postów: 151 Data rejestracji: 04.06.2005 23:52 |
szablon jest pod kazda rozdzielczosc i strona dziala pod kazda rozdzielczoscia!! To dlaczego u mnie przy 1024x768 logo się sypie?Zerknij sobie jak wygląda. |
|
|
crasch |
Dodany dnia 27.08.2006 19:33:38
|
Zaawansowany Postów: 1473 Data rejestracji: 02.01.2005 01:21 |
Heh. Powiem krótko, theme moim zdaniem jak najbardziej ok w stosunku do tematyki i jest wart sporo więcej niż 20 zł i niżeli 50 złotówek. Moim zdaniem 100 zł powinno być ok! A teraz dodam coś ciekawego jakieś dwa miesiace temu też miałem klienta na skin, podesłał mi pare grafiki i fotek i kazał mi zrobić theme do fusiona za określoną sume, zrobiłem a potem przez dwa dni na gg mi ciągle mówił co zmienić (okropieństwo) denerwowałem się już strasznie a teraz najlepsze: klient ten również chciał theme o zarabianiu w internecie i też miał on być niebieski ale to zapewne zbieg okoliczności. Oczywiście końcowo thema nie wziął - całe szczęście, że pobrałem zaliczke i na przyszłość radzie Ci to również robić. Lecz tak nie zawsze bywa miałem klientów bardzo uprzejmych z którymi niesamowicie dobrze mi się współpracowało - zawsze przed rozpoczęciem pracy sprawdz klienta by sie upewnic czy nie pracujesz za darmo . pozdro ..i to by było na tyle.
28 listopada 2006 |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 28.08.2006 13:08:33
|
zrezygnowal z thema. a na przyszlosc ebde bral tylko na jakiej zasadzie brac?? podaje dane osobowe on wysyla zaliczke koncze prace on wysyla reszte pieniedzy i daje mu them?? btw. Z checia sprzedam szablon za 50 zl gdyz klient nie chce go a ja go nie potrzebuje. oczywiscie logo zmienie pod dana tematyke. zainteresowanych prosze o kontakt e-mail pozdrawiam P.S piteq jaka przygladarke masz?? pod opera i ff jest wszystko dobrze ale wiem w czym tkwi problem i jak mialbym sprzeadc to to naprawie ;] |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 28.08.2006 13:24:16
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
MeTeo napisał/a: P.S piteq jaka przygladarke masz?? pod opera i ff jest wszystko dobrze ale wiem w czym tkwi problem i jak mialbym sprzeadc to to naprawie ;] Dlaczego nie sprawdzasz co ludzie pisza?! Pokazalem duzo wczesniej do kolegi gdzie masz blad: http://php-fusion...post_38368 Blad mam na Mozilli. Na FF nie sprawdze, bo podana strona nie posiada juz wymienionego thema. Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |