Zobacz temat
Wyciąganie danych z innej bazy sql
|
|
dex |
Dodany dnia 27.08.2006 17:02:19
|
Początkujący Postów: 212 Data rejestracji: 16.08.2006 15:18 |
Witam, mam taki oto problem, mam kod: Wyciąga on 5 najlepszych osób z bazy, wszystko działa wyśmienicie, lecz chciałbym, aby wyciągał on te dane z innej bazy, na tym samym serwerze, jak to zrobic? Prosze o poprawne zapytanie do innej bazy z góry dziekuję |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 06.01.2025 03:33:05
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
SebaZ |
Dodany dnia 28.08.2006 02:07:04
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
nie zapytaniem, a pierwsza instrukcja w MySQL :) chyba poznasz po zmiennych co wpisać zamiast nich? poza tym zaraz po wstaw kod czyli to samo, ale teraz nie podmieniaj zmiennych tylko zostaw jak jest. wtedy skrypt pobierze dane z config.php i połączy się z własciwa dla stronki bazą Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
dex |
Dodany dnia 30.08.2006 21:36:59
|
Pojawiły się pewne problemy, ale od poczatku: Łącząc się w ten sposób niechciało mi nawiązac połączenia, więc troche zmieniłem to i dałem tak cały panel: Dziwne jest to, że na początku niedziała ten Twój sposób, a na zamkniecie musi byc, ale nie o tym teraz, panel umieściłem po lewej stronie [mozna zobaczy w podpisie strona PUG] i chciałem dac pod spodem drugi panel o identycznej tresci tylko, że inna baza sql [tez ten sam serwer] i inna liga [okregowa PUG'U] na podglądzie panel działa tak jak ten pierwszy, czyli znakomicie, a po zamisaniu i włączeniu na stronie głównej pojawia się: i nie wiem co z tym zrobic... P.S. Dla osób, które mają jeden skrypt prediction league, a wiem, ze jest ich dużo - ten skrypt działa, więc aplikujcie go |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 30.08.2006 21:47:50
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
Fatal error: Cannot redeclare db_query() (previously declared in /home/anubis/public_html/pug/side_left.php(27) : eval()'d code:8) in /home/anubis/public_html/pug/side_right.php(45) : eval()'d code on line 8 co ty świrujesz jażabka? że sie tak juz wyraże :P po co te funkcje dodatkowe? one wszystkie sa juz zadeklarowane w pliku maincore.php i nie mozesz ich tworzyć jeszcze raz, konkretniej chodzi o istnieje juz taka funkcja stąd błędy i wygląda ona podobnie, wyjatek stanowi to że zawiera w sobie niepotrzebne łaczenie z bazą. Poza tym nie wykonałes polecen jakie ci zleciłem i to cała filozofia.
Edytowane przez Pieka dnia 30.08.2006 23:01:04 Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
dex |
Dodany dnia 31.08.2006 11:38:27
|
napisałem wyżej, że Twoim sposobem nie moglem się połączyć, więc po co piszesz, że niestosuję się do wskazówek? Wyskakiwał błąd 1040 nie można nawiązać połączenia, więc zrobiłem to po swojemu i pojawiły się nowe błędy
|
|
Przejdź do forum: |