ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Wyciąganie danych z innej bazy sql
dex
Witam, mam taki oto problem, mam kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wyciąga on 5 najlepszych osób z bazy, wszystko działa wyśmienicie, lecz chciałbym, aby wyciągał on te dane z innej bazy, na tym samym serwerze, jak to zrobic? Prosze o poprawne zapytanie do innej bazy

z góry dziekuję

MOJE STRONY W PHP-FUSION
| ARMAGEDDON CORP | PUG Bielany | W3C-PHPFUSION.ORG |

http://armageddoncorp.eu
Wścibski Gość
Dodany dnia 06.01.2025 03:33:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
nie zapytaniem, a pierwsza instrukcja w MySQL :)
chyba poznasz po zmiennych co wpisać zamiast nich?
poza tym zaraz po
wstaw kod
czyli to samo, ale teraz nie podmieniaj zmiennych tylko zostaw jak jest. wtedy skrypt pobierze dane z config.php i połączy się z własciwa dla stronki bazą
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

dex
Pojawiły się pewne problemy, ale od poczatku:

Łącząc się w ten sposób niechciało mi nawiązac połączenia, więc troche zmieniłem to i dałem tak cały panel:

Dziwne jest to, że na początku niedziała ten Twój sposób, a na zamkniecie musi byc, ale nie o tym teraz, panel umieściłem po lewej stronie [mozna zobaczy w podpisie strona PUG] i chciałem dac pod spodem drugi panel o identycznej tresci tylko, że inna baza sql [tez ten sam serwer] i inna liga [okregowa PUG'U] na podglądzie panel działa tak jak ten pierwszy, czyli znakomicie, a po zamisaniu i włączeniu na stronie głównej pojawia się:

i nie wiem co z tym zrobic...

P.S. Dla osób, które mają jeden skrypt prediction league, a wiem, ze jest ich dużo - ten skrypt działa, więc aplikujcie go

MOJE STRONY W PHP-FUSION

SebaZ
Fatal error: Cannot redeclare db_query() (previously declared in /home/anubis/public_html/pug/side_left.php(27) : eval()'d code:8) in /home/anubis/public_html/pug/side_right.php(45) : eval()'d code on line 8

co ty świrujesz jażabka? że sie tak juz wyraże :P po co te funkcje dodatkowe? one wszystkie sa juz zadeklarowane w pliku maincore.php i nie mozesz ich tworzyć jeszcze raz, konkretniej chodzi o
istnieje juz taka funkcja stąd błędy i wygląda ona podobnie, wyjatek stanowi to że zawiera w sobie niepotrzebne łaczenie z bazą. Poza tym nie wykonałes polecen jakie ci zleciłem i to cała filozofia.
Edytowane przez Pieka dnia 30.08.2006 23:01:04
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

dex
napisałem wyżej, że Twoim sposobem nie moglem się połączyć, więc po co piszesz, że niestosuję się do wskazówek? Wyskakiwał błąd 1040 nie można nawiązać połączenia, więc zrobiłem to po swojemu i pojawiły się nowe błędy

MOJE STRONY W PHP-FUSION

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl