Zobacz temat
Ustawinia kodowania w MySQL
|
|
matisadzik |
Dodany dnia 30.08.2006 15:15:29
|
Przedszkolak Postów: 25 Data rejestracji: 30.08.2006 15:09 |
Jestem nowym i zielonym (jak trawa na wiosnę) userem phpfusion. Otóż po zainstalowaniu powyższego na serwerze, okazuje się, że nie wszystko działa jak należy. Otóż tekst który wprowadzam z klawiatury jest wyświetlny w pełni poprawnie. Natomiast menu strony i tekst w innych panelach jest pozbawiony polskich znaków, które zastępywane są pytajnikami. Podejrzewam, że ten problem mogła by rozwiązać zmiana ustawienia kodowania w MySQL. Ktoś mi może pomóc? P.S. Korzystałem już z szukajki, ale nie znalazłem nic co by mogło mi w jakiś sposób pomóc. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 04.01.2025 01:37:54
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 30.08.2006 20:29:20
|
Postów: 19885 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
matisadzik napisał/a: Jestem nowym i zielonym (jak trawa na wiosnę) userem phpfusion. Otóż po zainstalowaniu powyższego na serwerze, okazuje się, że nie wszystko działa jak należy. Otóż tekst który wprowadzam z klawiatury jest wyświetlny w pełni poprawnie. Natomiast menu strony i tekst w innych panelach jest pozbawiony polskich znaków, które zastępywane są pytajnikami. Podejrzewam, że ten problem mogła by rozwiązać zmiana ustawienia kodowania w MySQL. Ktoś mi może pomóc? P.S. Korzystałem już z szukajki, ale nie znalazłem nic co by mogło mi w jakiś sposób pomóc. Wystarczylo wpisac "polskie znaki", by dostac odpowiedzi, ale po co.... http://www.php-fu...ad_id=5935 Temat zamykam!! Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |