ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Limit przekierowań dla tego url został przekroczony po ustawieniu index.php jako głównej
keram8691
W panelu dmnina - menu strony- ustawiłem index.php jako główna. Jeżeli chcę przejść do strony głównej dostaję komunikat: Limit przekierowań dla tego url został przekroczony. Ładowanie zostało anulowane. Sytuacja ta może być spowodowana blokadą ciasteczek.
Edytowane przez jantom dnia 05.01.2008 21:51:45

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 23:02:16
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
keram8691 napisał/a:
W panelu dmnina - menu strony- ustawiłem index.php jako główna. Jeżeli chcę przejść do strony głównej dostaję komunikat: Limit przekierowań dla tego url został przekroczony. Ładowanie zostało anulowane. Sytuacja ta może być spowodowana blokadą ciasteczek.

Index jest przekierowaniem i dlatego nie moze byc jednoczesnie strona startowa.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
keram8691
Miałem ustawione news.php to zaczęło mi gubić prawy panel i nie mogłem się zalogować-zaczynam przygodę z fusion prosze o pomoc

Pieka
keram8691 napisał/a:
Miałem ustawione news.php to zaczęło mi gubić prawy panel i nie mogłem się zalogować-zaczynam przygodę z fusion prosze o pomoc

Czy bede zbytnio wymagajacy jak poprosze o podanie adresu strony, ktora sprawia problemy? Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
keram8691
http://sp-kepa-pi...is.pl/php/
Edytowane przez Pieka dnia 06.09.2006 23:47:34

Pieka
Wylaczyles prawe panele.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
keram8691
W którym miejscu - jeżeli jestem zalogowany to widze prawy panel, jeżeli sie wyloguje to znika

Pieka
keram8691 napisał/a:
W którym miejscu - jeżeli jestem zalogowany to widze prawy panel, jeżeli sie wyloguje to znika

W takim razie zmieniles mu dostep na Uzytkownik.
PA => Zarzadzanie Strona => Zarzadzanie Panelami/Blokami => edytuj "Dane Uzytkonika" i ustaw mu dostep na "Publiczne".
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
thus
witam!

mam teraz podobny problem! stało się to strasznie nagle i tak zwana 'dupa blada'. skontaktowałem się z adminem webd.pl i tak wygląda nasza rozmowa:
(zaznaczam, że jest długa... wklejam całość, ale kluczowy dla mnie jest ostatni post admina, resztę daję bo może być komuś potrzebna)

=======================
limit przekierowań do tego url został przekroczony.
=======================

taką informację otrzymuję, kiedy próbuję wejść na swoją stronę (www.thus.webd.pl/cartonoowy) ;(. okazuje się to jednak niemożliwe, co więcej - nie tylko dla mnie.

dziwi mnie ten niewesoły fakt dlatego, że wykorzystany transfer to 90kilo (3%) z całości Sad.

czy jest coś o czym ja nie wiem? Pfft

pozdrawiam,
thus

Prosze wylaczyc cykliczne przekierowanie tzn takie ktore caly czas odwoluje sie do samego siebie

pewnie nie zaskoczę Pana jak się spytam JAK to zrobić? szukałem w googlach, ale za wiele sprecyzowanych nie ma Pfft.

dziękuję i dobranoc ;]

(zapomnieałem dodać, że w PA grzebałem w przekierowaniach, ale niestety... nadal to samo Sad )

miłej nocy ;D

W katalgo w ktorym jest przekierowanie nalezy odszukac pliku .htaccess i usunac linie zawierajaca redirect

próbowałem na różne sposoby, ale nadal nic.

mam zawartość:

=================
# -FrontPage-

IndexIgnore .htaccess */.??* *~ *# */HEADER* */README* */_vti*

<Limit GET POST>
order deny,allow
deny from all
allow from all
</Limit>
<Limit PUT DELETE>
order deny,allow
deny from all
</Limit>
AuthName www.thus.webd.pl
AuthUserFile /home/thus/public_html/_vti_pvt/service.pwd
AuthGroupFile /home/thus/public_html/_vti_pvt/service.grp

RedirectMatch permanent ^/cartonoowy$ http://www.thus.w...cartonoowy
=================

i co mam stąd usunąć? kiedy usunąłem ostatni akapit:

=================
RedirectMatch permanent ^/cartonoowy$ http://www.thus.w...cartonoowy
=================

nadal działo się to samo Sad.

Witam
W pliku /home/thus/public_html/cartonoowy/index.php znajduje sie przekierowanie "w kólko":

<?php
/*---------------------------------------------------+
| PHP-Fusion 6 Content Management System
+----------------------------------------------------+
| Copyright Š 2002 - 2006 Nick Jones
| http://www.php-fu...
+----------------------------------------------------+
| Released under the terms & conditions of v2 of the
| GNU General Public License. For details refer to
| the included gpl.txt file or visit http://gnu.org
+----------------------------------------------------*/
require_once "maincore.php";

redirect($settings['opening_page']);
?>

no ok... usunąłem
==========
redirect($settings['opening_page']);
==========
ale nadal się nie otwiera (to znaczy działa np. news.php i reszta strony, ale niestety index.php nie)...

wiem, wiem... męczę Pfft

W zakres darmowej pomocy nie wchodzi konfiguracja skryptow php. Biala strona nie jest bledem, tylko wynikiem skryptu index.php ktory teraz zawiera tylko:
jesli reszte Pan skasowal... Prosze sprawdzic czy php-fusion nie wymaga register globals ON (opisane w pomocy dostepnej po zalogowaniu na webd.pl) lub jaka wersja php jest mu potrzebna. Wyglada na to ze news to strona glowna bo taki link na niej jest. Najlepiej by bylo zrobic jakies przekierowanie z index.php na news.php.

dla mnie ma problemu, żeby użytkownicy mogli wchodzić przez news.php, bo to jest strona startowa moja... ale nie mogę wejść do PA ;/ ;(

pozdrawiam Wink
Edytowane przez thus dnia 23.04.2007 13:13:43

Pieka
thus napisał/a:
thus napisał/a:
W zakres darmowej pomocy nie wchodzi konfiguracja skryptow php. Biala strona nie jest bledem, tylko wynikiem skryptu index.php ktory teraz zawiera tylko:
jesli reszte Pan skasowal... Prosze sprawdzic czy php-fusion nie wymaga register globals ON (opisane w pomocy dostepnej po zalogowaniu na webd.pl) lub jaka wersja php jest mu potrzebna. Wyglada na to ze news to strona glowna bo taki link na niej jest. Najlepiej by bylo zrobic jakies przekierowanie z index.php na news.php.

dla mnie ma problemu, żeby użytkownicy mogli wchodzić przez news.php, bo to jest strona startowa moja... ale nie mogę wejść do PA ;/ ;(

pozdrawiam Wink

1. Nie wymaga register_globals On, co zauwazysz zerkajac do pliku maincore.php, zaraz na poczatku.
2. Plik index.php jest wlasciwie skonstruowany i nie wymaga dodatkowej interwencji.

Problem tkwi zapewne w Twoich ustawieniach, ktore wprowadziles w PA.
Mianowicie, nie mozesz tam podawac jako starowa strone index.php, poniewaz zapetlisz przekierowanie, co jak widze zrobiles Wink
Wejdz do phpMyAdmin i w tabeli _settings zmien strone startowa na news.php lub jakakolwiek inna, byle nie index.php!
Odnosnie index.php, to nie zapomnij wstawic oryginalnego pliku na serwer.
Edytowane przez Pieka dnia 23.04.2007 13:36:55
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
thus
już wiem o co chodzi... ale teraz mam probelem z inną rzeczą... jak WEJŚĆ do PA <szok po prostu>? bo u mnie na startowej nie ma żadnego logowania i takie tam... a link do panelu nie działa Pfft. gdzie jest ten mały pipsztok, który pozwoli mi wleź do panelu? Pfft

bo jak podaję ścieżkę do indexu administracji to przenosi mnie na zwykły index Sad

//EDIT//

ok, już działa! masz rację! to była wina tego, że w startowej dałem 'index.php' i tak w kółko latało. nadpisałem maincore.php, wlazłem do admina i wszystko poszło!

DZIĘKI ZA POMOC!

pozadrawiam :]
Edytowane przez thus dnia 23.04.2007 14:24:47

Furya
Witam,

przez przypadek z katalogu głównego został usunięty plik index.php. Dlatego stona główna (gdzie znajdowały się newsy) zniknęła, lub pojawia się komunikat "Nie można odnaleźć strony".
W związku z tym, proszę o podanie zawartości index.php, który będzie można umieścić w głównym katalogu i wszystko będzie działać tak jak powinno.

PS.
Przeszukałam forum, ale treści całego index.php do str. głównej nie znalazłam.
http://www.oversa...vymusic.pl

http://oversanity...blinks.php <-- inna strona, działa
Edytowane przez Furya dnia 19.04.2008 11:48:55

bartek124
Ściągnij sobie najnowsza paczkę i prześlij z niej plik index.php na serwer.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl