ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Rozdzielczość
Rogalik88
Witam! Jestem pierwszy raz na tym forum i mam problem z moją stroną www.brygadag.yoyo.pl . Otóż jak zrobie logo pasujące do rozdzielczości 1024x768 to nie pasuje ono do rozdzielczości 1152x864 którą ja sam posiadam (gdyż w niższej rozdzielczości rozciaga stronę). Proszę o pomoc. Czy może jest jakiś styl który robi logo na samym środku czy może strona robi się mniejsza i pasuje dowszystkich rozdzielczości? Proszę o pomoc!
Edytowane przez Pieka dnia 09.09.2006 18:02:58

Wścibski Gość
Dodany dnia 09.01.2025 20:00:54
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Zajrzyj w katalogu swego thema, otwórz pliczek theme.php, zajrzyj do sekcji theme settings i sprawdź, czy przypadkiem wartość $theme_width nie jest procentowa. Zakładam, że dalej już będziesz wiedzieć o co chodzi Pfft

http://jantom.info
teb
Rogalik88 napisał/a:
Witam! Jestem pierwszy raz na tym forum i mam problem z moją stroną www.brygadag.yoyo.pl . Otóż jak zrobie logo pasujące do rozdzielczości 1024x768 to nie pasuje ono do rozdzielczości 1152x864 którą ja sam posiadam (gdyż w niższej rozdzielczości rozciaga stronę). Proszę o pomoc. Czy może jest jakiś styl który robi logo na samym środku czy może strona robi się mniejsza i pasuje dowszystkich rozdzielczości? Proszę o pomoc!

mam ten sam problem moze sie dowiem jak się z tym upora

Prosze o pomoc

qwertyuiop
mam ten sam problem moze sie dowiem jak się z tym upora

dokladnie zrob tak jak napisal jantom, na samym poczatku pliku theme.php w twoim themie Wink

proton
Ale jeśli sama zmiana $theme_width nic nie da zmieńcie jeszcze szerokość panali:

$theme_width_l
$theme_width_r

http://www.mortek.pl
crasch
1. Zrób logo tak szerokie jaką chciałbyś mieć szeroką strone.
2. Wejdź w theme.php i znajdź (na samym początku):

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

..zmień na:

To co pogrubiłem wystarczy zmienić z 100% (lub ile tam bedzie) na jak najmniej np. 10%.

I gotowe.
Od tej chwili strona bedzie zawsze pasowala do loga. Troche prymitywny sposób ale skuteczny :D nie chce mi sie tlumaczyc na jakiej zasadzie to dziala. Powiem tak: to co masz zeedytowac wyznacza szerokość strony, jeżeli zwężysz ją tam i dasz większe logo to logo str. bedzie wygladala ok a nie wąsko bo logo ja rozsunie :D:D mam nadzieje, że rozumiesz ;) ważne, że działa :)

pozdro!!
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

proton
Prosto mówiąc theme ma ustaloną szerokść coś koło 100px (10%) a logo dajmy 500px i to ono będzie tak jakby rozszerzać szerokość strony.

Chyba dobrze rozumiem? ;)

crasch
proton napisał/a:
Prosto mówiąc theme ma ustaloną szerokść coś koło 100px (10%) a logo dajmy 500px i to ono będzie tak jakby rozszerzać szerokość strony.

Chyba dobrze rozumiem? Wink

Dokładnie Smile stosuje taki sposób na www.games-zone.pl i działa wyśmienicie GrinGrin heh.

pozdro!!
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

teb
crasch napisał/a:
1. Zrób logo tak szerokie jaką chciałbyś mieć szeroką strone.
2. Wejdź w theme.php i znajdź (na samym początku):

..zmień na:

To co pogrubiłem wystarczy zmienić z 100% (lub ile tam bedzie) na jak najmniej np. 10%.

I gotowe.
Od tej chwili strona bedzie zawsze pasowala do loga. Troche prymitywny sposób ale skuteczny :D nie chce mi sie tlumaczyc na jakiej zasadzie to dziala. Powiem tak: to co masz zeedytowac wyznacza szerokość strony, jeżeli zwężysz ją tam i dasz większe logo to logo str. bedzie wygladala ok a nie wąsko bo logo ja rozsunie :D:D mam nadzieje, że rozumiesz ;) ważne, że działa :)

pozdro!!

Dzieki za pomoc ale niestety jakos tak ale brakuje mi tej linijki w moim stylu a jak dodalem sam ja to troche mi sie theme zgrzał da sie to jakos zrobic mam/ chcem miec Black-orage na innych dziala bez zazutow to :))

proton
Jest to w pliku theme.php i musi być inaczej ci to nie będzie działać (theme), może kaurat to nie jest dokładnie:

Ale może to być np.

Poszuakj tego, jest to prawie u samej góry.

teb

W tym stylu co powiedzialem nie ma tej linijki a reszta jest o to mi chodzilo.

proton
Daj mi całe theme.php z twojej skórki bo nic już nie rozumiem.

teb

proton
Eh, kto robił theme bez tej linijki :|

Tak powinien wyglądać top.

crasch
@Proton - ale w jego skinie jest nieco inaczej :D przyjżyj się :)
@Teb - Tak więc u Ciebie musisz zmienić to:

Te 100% pogrubione zmień na 10% i powinno być ok! :)

pozdro
Edytowane przez crasch dnia 22.09.2006 16:19:50
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

Rogalik88
Mam styl Battlefield z Fuzed Themes i on wcale nie chce się skrócić, majstruję ciągle w nim ale się nie da! Zmieniałem na 10%, zmieniałem to pogrubione styl się nie zmniejsza! Udało mi się raz zmniejszyć stronę ale za to ona nie była pośrodku tylko po lewej stronie! Da się to zmienić? To mój styl:

Pieka
Zmien tu:

I zobacz co bedzie.

Zmienilem na 80% i efekt jest tak:
images2.fotosik.pl/218/1fe3576f9301d184m.png
Edytowane przez Pieka dnia 25.10.2006 21:51:14
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Rogalik88
A u mnie to nie jest na środku! Mógłbyś przesłać mi na e-mail'a bądź coś theme.php? Bardzo bym prosił! Z góry dzięki! Rogalik.

michal88[at]tkdami.net

[Edit]Mam problem... z tym już poradziłem sobie chociaż rady nadal potrzebne lecz teraz nie mogę zmienić loga w theme'ach zrobionych nie przez autorów. Wchodzę w panel administratora zmieniam logo i nie działa! Pomóżcie Sad!
Edytowane przez Rogalik88 dnia 26.10.2006 16:16:56

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl