Zobacz temat
Kategorie artykułów i kategorie województw - pomocy
|
|
djkrolik |
Dodany dnia 10.09.2006 14:41:01
|
Przedszkolak Postów: 38 Data rejestracji: 12.05.2005 14:12 Złamana licencja |
Zrobiełem listę rozwijaną z województwami przy artykułach. Działa tak jak lista rozwijana kategori artykułów. Utworzyłem oczywiście odpowiednie tabele w bazie danych (fusion_article_wojs) - lista rozwijana z województwami. Wszystko działa ok tylko jest jeden problem. Mianowicie samo wyświetlanie wpisów z tabeli utworzonej do listy rozwijanej kategori artów (fusion_article_cats) i listy rozwijanej województw (fusion_article_wojs). Wiem w którym miejscu jest problem lecz nie wiem jak go wyeliminować. Gdy klikne przy artykule na "Czytaj więcej" chciałbym aby wyświetlała mi się kategoria arta w jakiej się on znajduje oraz województwo. Mój problem jest w pliku readarticle.php Jest tam fragment: i nie ma problemu zeby po kliknięciu na "Czytaj więcej" (po odpowiednim zmodyfikowaniu pliku theme.php) wyświetlało nazwę kategori w jakiej sie artykuł znajduję. Gdy chce żeby nazwy kategori wyświetlało również nazwe województwa i doklejam pod powyższym kodem kod: to pokazuje tylko województwo a nazwy kategori nie. gdy zamienie je miejscami: a potem: to wyświetla samą nazwe kategori. Jak te dwa kody "złączyć" żeby wyświetlało i jedno i drugie ?? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 07.01.2025 16:55:16
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
wlodekp |
Dodany dnia 10.09.2006 15:06:21
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Utworzyłeś nową tabęlę, ale jakie jest powiązanie-relacje między trzema tabelami-dodatkowe pole w articles z id kat-województwa?, bo złączenie trzech tabel to +1 jak dwóch.
|
|
|
djkrolik |
Dodany dnia 10.09.2006 16:23:24
|
utworzyłem fusion_article_wojs (o strukturze takiej jak fusion_article_cats) oraz dodałem tabelke do fusion_articles o nazwie article_woj (utworzoną na podstawie article_cat) Jak wybieram dane województwo to do tabelki article_woj dodaje id danego województwa. Mój problem polega na tym że nie potrafie napisać "formułki" dzięki której jednocześnie będzie mi pokazywało Nazwę kategori w której się znajdje artykuł oraz Nazwę województwa (gdy otworzę arta przez readarticle.php). Dodam że chciałbym jeszcze zrobić miasta w taki sposób jak województwa ale jeżeli będe wiedział jak zrobić zeby razem wyświetlało nazwe kategori arta i województwo to z miastem sobie już poradzę. wlodekp... prosze Cię o pomoc jeżeli wiesz o co mi chodzi. Będę ci strasznie wdzięczny. Pozdro Edytowane przez djkrolik dnia 11.09.2006 15:38:23 |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 11.09.2006 10:25:57
|
Właśnie, że tak do końca-to nie wiem. konieczny-kontakt skype-mój profil-łap mnie. Moje rozumienie: Wstawiłem u siebie pole w tabeli articles-news_cat, wpisałem ręcznie wartość 3, i z tak zmodyfikowanym kodem pliku readarticle.php mam widok konkretnego artykułu, a w Tytule nazwę grupy, nazwę grupy news(3-Gry) i tytuł artykułu-oddzielone spacjami. Spacje wstawione jako znaki specjalne nbsp;-z dolarem tutaj interpretuje kod i będzie tylko widoczna spacja w kodzie powyżej Nie wiem czy to Cię zadawala? i nie widzę strony z tym TWOJA WIZJA IDEA bo moja może być całkowicie różna. |
|
|
djkrolik |
Dodany dnia 11.09.2006 15:37:49
|
Zrobiłem tak jakby podwójną kategorię artykułów. kataloguje je według kategori (tak jak jest w standardzie) i zrobiłem tego jakby drugą kategorię w której kataloguje wg województwa. W bazie danych jest fusion_article_cats a ja sobie utworzyłem fusion_article_wojs o identycznej strukturze jak fusion_article_cats. do pliku /administration/article.php dodałem po: KOD: i potem niżej: Do fusion_article_wojs do bazy danych dodałem sobie wpisy: Gdy dodaje artykuł to do tabeli article_woj dodaje mi się id województwa jakie wybiore z listy rozwijanej. Następnie w theme.php dodałem w odpowiednim miejscu kod Dzięki temu wyświetla mi nazwę kategori w której znajduje się artykuł gdy otwieram go przez readarticle.php I TERAZ RZECZ O JAKĄ MI CHODZI. Chcę żeby wyświetlało mi pod "Nazwa kategori Artykułu: (nazwa kategori czytana z tabeli article_cat_name)" "Województwo: (nazwa województwa czytana z tabeli article_woj_name)" Gdy dodam kod to nie wyświetla :( Jak dodam do readarticle.php (wytłuszczony kod) : To wtedy pokazuje "Województwo: nazwa województwa (nazwa województwa czytana z tabeli article_woj_name)" ale znika Nazwa kategori Artykułu: (nazwa kategori czytana z tabeli article_cat_name) nazwa kategori" I chodzi mi o to jak zrobić żeby pokazywało i Województwo: nazwa województwa (nazwa województwa czytana z tabeli article_woj_name) oraz Nazwa kategori Artykułu: nazwa kategori (nazwa kategori czytana z tabeli article_cat_name) Może teraz będzie troszke jaśniej o co mi dokładnie chodzi. Edytowane przez djkrolik dnia 11.09.2006 15:40:19 |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 11.09.2006 15:46:25
|
Nic masz nie dodawać tylko w readarticle.php wkleić na żywca mój kod zamiast oryginalnego-zmieniając moje news_cats na Twoja tabelę województw. Bez adresu strony dalej nie gadam. |
|
|
djkrolik |
Dodany dnia 11.09.2006 17:31:48
|
wlodekp... udało mi się dzięki Tobie rozwiąząć problem. Jestem Ci strasznie wdzięczny. Dzięki, Dzięki i jeszcze raz Dzięki. Podsumowując: jak się przyglądnołem to cały mój problem polegał na "new.*" Edytowane przez djkrolik dnia 11.09.2006 17:34:19 |
|
Przejdź do forum: |