Zobacz temat
Ponowna instalacja fusiona i baza danych
|
|
lukaszmertin |
Dodany dnia 12.09.2006 10:37:12
|
Przedszkolak Postów: 22 Data rejestracji: 03.09.2006 01:40 |
Witam. Po zaktualizowaniu stronymiałem problem z kodowaniem i porwałem się na ponowną instalacje fusiona wgrałem pliki setup i config, zainstalowałem i nie mogę wegrać bazy danych ;( bazę probuje podmienic z phpmyadmin a pojawia się błąd 1050 a oto treść loga: apytanie SQL: -- phpMyAdmin SQL Dump -- version 2.6.0-pl3 -- http://www.phpmya... -- -- Host: mysql.oaza.pl -- Czas wygenerowania: 10 Wrz 2006, 01:40 -- Wersja serwera: 4.1.14 -- Wersja PHP: 4.3.9-1 -- -- Baza danych: `lomza` -- -- -------------------------------------------------------- -- -- Struktura tabeli dla `fusion_admin` -- CREATE TABLE `fusion_admin` ( `admin_id` tinyint( 2 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT , `admin_rights` char( 2 ) NOT NULL default '', `admin_image` varchar( 50 ) NOT NULL default '', `admin_title` varchar( 50 ) NOT NULL default '', `admin_link` varchar( 100 ) NOT NULL default 'reserved', `admin_page` tinyint( 1 ) unsigned NOT NULL default '1', PRIMARY KEY ( `admin_id` ) ) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin2 AUTO_INCREMENT =50 Proszę o pomoc przeglądałem wasze forum i wiem co moze byc ale strzelac ciezko bo nie jestem programistą php ani sql. Dzięki. Edytowane przez lukaszmertin dnia 13.09.2006 00:48:33 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.12.2024 12:51:11
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
wlodekp |
Dodany dnia 12.09.2006 11:42:37
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Masz wszystko opisane na forum. INSTALACJA: temat przyklejony: przenoszenie na inny serwer, a wklejenie do szukajki Twojego błędu też skierowałoby Cię na odpowiedź.
|
|
|
lukaszmertin |
Dodany dnia 12.09.2006 12:56:28
|
Napisz czy da się przywrocic baze czy robic to recznie przez wklepywanie bo juz trace siły, i czy musze instalować wtyczki te co miałem poinstalowane. Wklejałem do szukajki mój bład i znalazło tylko moj post. |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 12.09.2006 14:53:53
|
Podałem Ci dokładny temat. w którym sam pisałem co począć gdy: nie podajesz całego komunikaty błedu, nie podajesz strony-adres, nie podajesz serwera, ani obecnego kodowania bazy, bo poprzednie widzę w komunikacie-Latin2 i po przywróceniu przewiduje brak polskich liter-bo prawdopodobnie zmieniłeś je ręcznie-zrobienie upgrade nie zmienia kodowania bazy-To sobie sam zafundowałeś. Wszysko można przywrócić-i w podamym temacie koledzy piszą że przy identycznym błędzie jak Twój zrobili to po moich wskazówkach. Temat został przyklejony po to żeby w całym szukać rozwiązań, a nie po łebkach. I nie trać sił tylko czytaj, a jeśli masz specyficzny problem to opisz dokładnie podając szczegółowe dane-to forum to edukacja nauka myślenia-i jeśli już wszyskie przeczytane sposoby zawodzą to mamy serwery swoje gdzie można dokonać konwersji bazy wartościowej strony(unikalne dane) i przywrócić z tak spreparowanej bazy. Robiłem to już dla kolegów, ale w konkretnych serwisach z dużą ilością danych-użytkowników postów, żeby ich ciężka praca nie poszła na marne. W Twoim przypadku widzę jedynie datę rejestracji 12 września. I mogę tylko Cię potraktować przez jej pryzman, bo innych danych nie raczyłeś podać. |
|
|
lukaszmertin |
Dodany dnia 12.09.2006 23:11:03
|
Ok adres strony www.lomza.oaza.pl , mam teraz włączoną pracę na serwerze, serwer jest własnością www.oaza.pl mam tam wszystko nieograniczone, jest to moje drugie konto bo na tamte zapomiałem loginu ;D moj serwis istniał 6 miesięcy a odwiedzalnosc jego jest ok 60 osob dziennie, co do błędu to to co wkleiłem się pojawiało i nic nie ucinałem zamiesciłem to w całości. Ok po usunięciu wszystkich 'DEFAULT CHARSET=latin2' Log z wgrywania bazy wygląda tak: zapytanie SQL: -- phpMyAdmin SQL Dump -- version 2.6.0-pl3 -- http://www.phpmya... -- -- Host: mysql.oaza.pl -- Czas wygenerowania: 10 Wrz 2006, 01:40 -- Wersja serwera: 4.1.14 -- Wersja PHP: 4.3.9-1 -- -- Baza danych: `lomza` -- -- -------------------------------------------------------- -- -- Struktura tabeli dla `fusion_admin` -- CREATE TABLE `fusion_admin` ( `admin_id` tinyint( 2 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT , `admin_rights` char( 2 ) NOT NULL default '', `admin_image` varchar( 50 ) NOT NULL default '', `admin_title` varchar( 50 ) NOT NULL default '', `admin_link` varchar( 100 ) NOT NULL default 'reserved', `admin_page` tinyint( 1 ) unsigned NOT NULL default '1', PRIMARY KEY ( `admin_id` ) ) ENGINE = MYISAM AUTO_INCREMENT =50 oraz: MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1050 - Table 'fusion_admin' already exists załamka ;P Edytowane przez lukaszmertin dnia 12.09.2006 23:35:38 |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 12.09.2006 23:58:51
|
Komunikat mówi,że tabela fusion admin już istnieje, i drugi raz jej nie można utworzyć, Twój błąd polega na nieprawidłowym utworzeniu kopui bazy, robiąc kopię należało phpmyadmin załączyć opcję dodaj drop table, wtedy procedura ładowania bazy wygląda tak-usuwa starą tabelę-tworzy nową-wypełnia danymi z kopii kod tej pierwszej tabeli i pozostałych na jej wzór powinien wyglądać tak: należy dodać DROP TABLE IF EXISTS przy każdej tabeli wtedy pójdzie wykonac to wordpadzie nie notatnik-kopiuj i wklej(minimum 40 ponad w zależności od dodanych wcześniej elementów. Jeśli teraz to przeczytasz to odpalam skype-mój profil-w razie kłopotów. Nie sugeruj się wpisami collate utf8_polish_ci to wpisy z mojej bazy z moim ustawieniem języka Ciebie dotyczy tylko ten BOLD u góry Edytowane przez wlodekp dnia 13.09.2006 00:10:21 |
|
|
soldier175 |
Dodany dnia 23.10.2006 17:57:52
|
Przedszkolak Postów: 93 Data rejestracji: 03.04.2006 10:11 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Szybciej będzie jak usuniesz wszystkie tabele i wtedy wgrasz baze danych. |
|
Przejdź do forum: |