Zobacz temat
aktualizacja z ver.6.00.307-6.01.5, kłopoty.
|
|
uniwers1 |
Dodany dnia 02.10.2006 19:02:34
|
Przedszkolak Postów: 37 Data rejestracji: 31.05.2006 15:30 Złamana licencja |
Przeprowadziłem aktualizację.No i zaczeły się schody. Sami zobaczcie http://stareczarn....Jak widzicie jest napis i brak newsów, a na ich miejscu wszystko to co było po prawej stronie.A oprócz tego co widać na stronie głównej to przestała działac galeria zdjec (mimo zainstalowanego konwertera). Po otwarciu galeri zdjęć pojawia sie napis oraz gustowny "brak zdjęć w albumie" pomimo tego że fizycznie zdjonka są na serwerze. Z ciekawosci chciałem zrobić kopię bazy danych.To mi też nie działa. Bardzo proszę o pomoc. Gdyby ktoś potrzebował to moje GG 1892774. Z góry dziękuję za pomoc.Jak nie znajdzie się chętny do pomocy to spróbuję wrócić do poprzedniej wersji.Może w tedy wszystko wróci do normy.:( |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 08.01.2025 16:20:24
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
JazOOn |
Dodany dnia 02.10.2006 20:11:16
|
Ekspert Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
bylo o tym, odnosnie galerii musisz przeprowadzic konwersje na nowy uklad plików- uzyj w tym celu infusion photo_conwerter dostępny w Laboratorium, co do kopii bazy danych - nowa nie działa na niektórych słabszych serwerach nalezy używać starej lecz odpowiednio zmodyfikowanej wersji (zmodyfikowanej,bo w 6.01 zniknela definicja katalogu bazy danych w panelu admina i trzeba go ręcznie wprowadzić w pliku) a robimy to tak: po odpowiednich przeróbkach (jako że po upgradzie bazy z ustawien strony usuwana z bazy zmienna odpowiadajaca za katalog kopii zapasowych - trzeba wpisać ręcznie ścieżke w pliku db_backups.php w starym pliku należy zamienic to: na to: a także skopiować stary plik językowy w miejsce nowego (inaczej nie będzie Przywróć,Usuń itd.) system tworzy baze bez zarzutu i na localu i na serwerze, co do przywracania - na localu jest ok. na serwerze nie miałem okazji testować) |
|
Przejdź do forum: |