ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Szerokość panela forum ...
baczek007
Witam,
mam taki problem. Usunąłem sobie boczne panele z forum ale rozjechało się ono na całą stronę, a ja chciałbym aby miało tyle ile strona ( czyli nagłówek i stopka).
Teraz wygląda to tak, że nagłówek i stopka mają załóżmy 80% długości a panel z forum 100%.
I chodzi mi o cały panel, a nie o skurczenie samego forum.

Mam nadzieje, że jasno to nakreśliłem.

Z góry dzięki za pomoc bo jakoś nie moge do tego dojść Sad

Wścibski Gość
Dodany dnia 09.01.2025 08:36:58
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
proton
Dopóki nie dodasz stopki o PHP-Fusion - nie licz na moją pomoc...

http://www.mortek.pl
Pako
Tak właśnie Proton dobrze mówisz, a czy ty wogóle wiesz że nie można usuwać stopki?
Theme jest z php-fusion i Ty go nie wykonałeś.. przywłaszczasz sobie poprostu czyjąś prace.. FrownFrownFrown
Zapraszam!
Wszystko o Photoshop-ie!!
Zapraszam!!!

www.webphotoshop.pl

http://webphotoshop.pl
proton
@Pako_ od pewnego czasu stopkę można usuwac - ale ja przyjołem zasadę że nie odpowiadam ludzom którzy nie mają stopki. Mówisz że theme też jest darmowy? Możesz mi dac jego nazwę?

http://www.mortek.pl
baczek007
Chwila chwila o ile się orientuje Pako_ to mogę usunąc stopkę. Nawet tutaj na supporcie było takie info więc wszystko jest legalnie.

A co do samej stopki to skoro mogłem ją usunąć to zrobiłem to. Ze względów estetycznych. Skoro jest przyzwolenie to czy sensownym jest teraz piętnowanie kogoś za to, że skorzystał z prawa ?

Mi stopka osobiście nie przeszkadzała i miałem ją dopóki nie przeczytałem, ze nie jest konieczna. A swoją drogą proton. Mógłbym teraz przywrócić stopkę, a później znowu ją usunąc więc czy Twoje postępowanie ma sens ?

Dziecku też kupujesz lizaka przed obiadem, a później mówisz, że je słodycze przed posiłkiem i za to obiadu nie dostanie ?
Edytowane przez baczek007 dnia 09.10.2006 01:43:28

adonis
Chwila chwila o ile się orientuje Pako_ to mogę usunąc stopkę. Nawet tutaj na supporcie było takie info więc wszystko jest legalnie.

fakt,piszecie że wolno,ale nie dokońcaWinkzdecydujcie sie w koncu.pozdro

http://progwebsat.info
crasch
proton napisał/a:
@Pako_ od pewnego czasu stopkę można usuwac - ale ja przyjołem zasadę że nie odpowiadam ludzom którzy nie mają stopki. Mówisz że theme też jest darmowy? Możesz mi dac jego nazwę?

Trudno, może i przyjmujesz taką zasade ale niestety, Digi zadecydował jak zadecydował i sam 'prawa' sobie ustalać nie możesz. Tak więc ładnie Cie prosze odpowiadają i osoba które nie posiadają info o tym, że strona jest na Fusionie, a jeżeli już naprawde czujesz się źle odpowiadając takim użytkownikom to nie pisz, że nie odpowiesz im, bo po co post typu, że nie odpowiesz bo, nie ma stopki? To zwykle nabijanie postów nie wnoszących nic do dyskusji, prosze tego nie robić Smile

@baczek007 - Twój problem leży po stronie Thema, włacz inny i zobacz czy będzie tak samo. Zapewne nie, trzeba będzie ingerować w kod theme.php Twojego skina by ozbyć się problemu. Ale wpierw probonował bym przywrócić plik forum.php do poprzedniego stanu i usunąc tylko prawe bądź lewe panele (czyli jedne zostawic) i sprawdzić czy bedzie tak jak teraz, jezeli bedzie forum dobrych rozmiarów to może wystarczyły by Ci usunięte jedne bloki? Będziesz miał mniej problemów. btw. w Twojej stopce widze, że design sam zrobiłeś, otóż design ten nie jest Twojego autorstwa prosze to zmienić.

Pozdrawiam Smile
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

baczek007
Dzięki crash za pomoc. Zaraz sprawdzę to o czym piszesz czyli zobacze jak to będzie wyglądało na któryms z bocznych paneli. W sumie nie będzie mi to przeszkadzało jak jeden z nich sobie będzie bo forum i tak nie musi być aż taaaaakie szerokie Smile oby to wyglądało tylko przyzwoicie.

A co do designu to faktycznie. Złego słowa użyłem. Zaraz to poprawie.

Pozdrówki

[edyta]

Niestety nie za bardzo to wygląda (kombinacja z panelami bocznymi). Rozjeżdża się troche cała strona. Chyba trzeba będzie kombinować ze zmianą szerokości panela.

Zauważyłem też, że przy zmniejszeniu wielkości samego forum, panel automatycznie się nie kurczy więc co odpowiada za jego szerokość ?
Gdzie to znaleźć ? Jak ustawić ?
A może jakimś sposobem da się to zrobić ? Np zrobić zwykłą tabele z pożądaną szerokością i w nią "włożyć" cały panel z forum ? Sprawdziłoby się to ?

A może po prostu wstawić tam cienkie paski (obrazy), w kolorze tła, po obu stronach ? Smile

Takie luźne pomysły rzucam Wink
Edytowane przez baczek007 dnia 09.10.2006 18:04:53

crasch
Nie do końca rozumnę. Wrzuć ten kod by byla jedna strona z panelami, zobaczymy jak to wogole wyglada i co trzeba zmienic Smile.

pozdrawiam!!
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl