ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 21

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Prace na serwerze problem!!
Rycerz4
Mam problem zaktualizowałem sobie stronkę do najnowszej wersji (chyba najnowszej v6.01.6). Panel Dane Użytkownika i kilka innych przeskoczyły mi z prawej strony na środek tamte skasowałem i założyłem na nowo ale tego nie mogę i jeszcze kiedy chce wyłączyć prace na serwerze nie da się może mi ktoś powiedzieć jak to naprawić ew. podać link do poprawki??

Już nawet zainstalowałem poprzednią wersję ale i tak nie działa:(.
A kiedy aktualizuję wyskakuje mi coś takiego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

jak pierwszy raz atualizowałem na najnowszą wersję nie było tego a teraz jest
Edytowane przez Rycerz4 dnia 15.10.2006 18:56:26

Wścibski Gość
Dodany dnia 09.01.2025 18:35:47
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Z ktorej wersji aktualizowales?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Rycerz4
Najpierw z 6.00.206 na najnowszą wtedy zaczeły się problemy potem chciałem wrócić do 6.00.307 i teraz ją mam i dalej jest ten sam problem kiedy wogóle wchodzę na ustawienia i chce coś zmienić i zapisać to ładuje po chwili włącza się ta sama strona i nic się nie zmienia do tego oczyściła mi się galeria Sad.

Pieka
Rycerz4 napisał/a:
Najpierw z 6.00.206 na najnowszą wtedy zaczeły się problemy potem chciałem wrócić do 6.00.307 i teraz ją mam i dalej jest ten sam problem kiedy wogóle wchodzę na ustawienia i chce coś zmienić i zapisać to ładuje po chwili włącza się ta sama strona i nic się nie zmienia do tego oczyściła mi się galeria Sad.

Sciagnij wszystkie kolejne pliki upgrade.
Nastepnie kolejno wstawiaj te pliki do katalogu administration i wykonuj w PA "Aktualizacja".
Po wszystkim zainstaluj konwerter galerii i przekonwertuj wszystkie albumy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Rycerz4
Niestety dalej nie działa zrobiłem wszystko tak jak pisałeś i nic za każdym razem jak aktualizowałem wyskakiwał błąd ten sam co poprzednio Sad . A ten konwerter nie działa pisze mi w galerii zaktualizowano a ja podiełem decyzję zainstaluję od nowa stronę tylko mógłby mi ktoś powiedzieć jaki plik odpowiada za newsy i odwiedziny??
Edytowane przez Rycerz4 dnia 16.10.2006 20:42:50

Pieka
Rycerz4 napisał/a:
..tylko mógłby mi ktoś powiedzieć jaki plik odpowiada za newsy i odwiedziny??

Dane zapisywane sa w bazie, a nie pliku.
Za wyswietlanie newsow odpowiada plik news.php, a z kolei za odwiedziny theme.php lub theme_functions_include.php z katalogu includes.
Edytowane przez Pieka dnia 16.10.2006 23:12:39
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Rycerz4
Jakbym wzioł te 2 pliki do nowej strony to będę miał też newsy i odwiedziny takie jak na starej stronce??

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie wziął te dwa pliki, tylko wykonał kopię bazy tabeli fusion_news(w niej są zapisane Twoje newsy nie w pliku) ilość odwiedzin też jest zapisana w bazie-to jednak tylko jedna liczba i można w każdej chwili wstawić sobie-jaką się chce-"z kapelusza". PA->zarządzanie stroną->kopia bazy danych-wybrać tylko tabelę fusion_news z menu rozwijalnego(podświetlone-granatowo JEDNA TABELA zarówno z lewej-szkielet jak i z prawej-zawartość-treść Twoich newsów.
Edytowane przez wlodekp dnia 17.10.2006 09:06:50

wlodekp.europa.pl
Rycerz4
Ehhh to niestety się nie da bo nie mogę ustalić folderu do jakiego ma być wysyłana kopia bazy danych czyli tym samym nie mogę bazy zrobić Sad wogóle nie mogę wejść do działu kopia bazy danych bo mnie wyrzuca na stronę główną. Ale przed tym wszystkim zrobiłem kopię bazy danych tylko gdzie ją mogę znaleźć Sad

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Pokaż stronę, o jakiej wersji Fusion w tej chwili mówimy? I zrób w takim razie kopię bazy z phpmyadmin-możliwości są takie same-jak z PA fusion. Do wersji 307 kopie bazy-były w katalogu: administration/db_backups.

wlodekp.europa.pl
Rycerz4
Dzięki zainstalowałem stronkę i naszczęście udało mi się ustawić licznik a newsy pokopiowałem to najwyżej od nowa je przepiszę Grin nie jest tego dużo 3 strony jeszcze raz wielkie dzięki Pieka i wlodekp Grin

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl