ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
wykres 'oceny' w gd
Slimok
a więc tak próbuje użyc skryptu phplot do generowania wykresu ale gdy daje zmienne tam gdzie mają byc wartosci wykresu to obrazek sie sypie :/

te zapytanie wygląda tak i zamiast liczb chciałbym dac wartosci :/

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

jak to zrobic aby działało ?? albo czy już ktoś zrobił taki wykres do php-fusion bo szukam tego :) z góry dzięki

Wścibski Gość
Dodany dnia 10.01.2025 14:39:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To pokaż ten skrypt bo ja tu nic nie widzę z GD.
A przykładem moich wykresów GD- jest górna belka-multimedia-lista przebojów:
słupkowy i kołowy, ale także dni panel-już na głównej.

wlodekp.europa.pl
Slimok
potrzebuje tylko jak dodac zmienne do tego zapytania by mi nie działają cały skrypt jest tutaj

http://sli.ipserw...ykresy.rar

Nie wiem jak je dodać swego czasu ściągnąłem wszystko co dostępne-skrypty do wykresów GD ten też-i po testach doszedłem do wniosku, że do moich potrzeb fusion żaden z nich się nie nadaje. A zakończyło się lekturą kilkunastu książek php-bo GD szczątkowe wzmianki w poszczególnych-te moje sam napisałem po tej lekturze i poznaniu funkcji GD a dalej to tylko+czysta matematyka php. Sądziłem że masz coś swojego. A tych gotowców kobył-niby uniwersalnych-nie znam na tyle by Ci pomóc-bo nigdy nie będę ich używał.

wlodekp.europa.pl
Slimok
hehe jestem za ciemny na własne skrypty xD a ten phplot ma ciekawe opcje Smile ale trudno dzięki za chęc pomocy

Słuchaj tu wcale nie chodzi o ciemność wież mi wykresy php w GD fusion to temat niemalże Tabu. Byłem chyba pierwszy, który zaprezentował ten dni panel na fusion mods z użyciem dynamicznego GD w czasie rzeczywistym. Podstawowy problem to FUSION nie wyświetla obrazów GD bezpośrednio wysyłanych na przeglądarkę-i ten skrypt w php będzie chodził-ale w fusion może(będzie) walić błędami-gdzie nie ma znaczenia czy png,gif,jpg.
Ten problem już konsultowałem z Wooya, Sebaz. Dlatego głównie są to w fusion parę dosłownie indywidualnie tworzone skrypty dla tego systemu-symulujące wyświetlanie kodu jako img.
Wymaga to dokładnych sprawdzeń-nawet w każdej przeglądarce indywidualnie.
Temat przerobiłem z panelem dni na tym forum-gdzie dopiero po kilkunastu przeróbkach-zadziałał w FF.
Więc reasumując jest to bardzo żmudne i na forach fusion może pare osób w ogóle zajmowało się tym tematem
Edytowane przez wlodekp dnia 23.11.2006 21:54:07

wlodekp.europa.pl
Slimok
hmm a ja jeszcze pamiętam starą stronke przema (www.asilum.pl) gdy była oparta na php-fusion i tam było cos w tym guście

No to nic nie stoi na przeszkodzie byś z tego skorzystał. Dla pełni zrozumienia czas rzeczywisty GD to bezpośrednie wyświetlanie w locie-bez zapisu do obrazka(np jpg) i późniejsze jego wyświetlanie-przykład nasza galeria(miniaturki), czy fonty TTF theme grunge concept i temu podobne-a zdaje mi się że tak to było tam potraktowane.(przemo) a do pełni szczęścia wykres wcale nie musi być w GD ipol, czy skrypt biorytmu.

wlodekp.europa.pl
Slimok
a mógłbyś dac jakieś wskazówki jak to zrobic ? bo ja z gd ciemny jestem Sad jest moze do tego jakis tutorial ?

Ale jakie wskazówki co chcesz zobrazować w gd co ma dokładnie wyświetlać? mogę wstawić tu kod swojego panelu w GD ale to jest tak jak pisałem:
kod php operacji matematycznych(albo pobieranie danych z bazy+ to pierwsze)
funkcje gd tworzące rysunek z użyciem zmiennych tego kodu
kod panelu z include do głównego skryptu gd zapisanego do pliku php(to wyświetlanie w fusion-obejście) A każdy kod będzie indywidualny dla obrazka bo operuje na współrzędnych xy wykresu matematycznego-dla punktów charakterystycznych obrazu. Więc nie będzie to proste.

wlodekp.europa.pl
Slimok
udało mi się to zrobic prawda wykresy są nie pod kolor ale to jusz poustawiam jak chcesz zobaczyc to http://sli.ipserw...t/news.php

Na podanym linku nie widzę żadnego wykresu ani IE7, FF2?

wlodekp.europa.pl
Slimok
ohh sory podałem nie ten dokładnie to http://sli.ipserw...readmore=4 dodałem juz nawet kolorki Smile

No i bardzo ładnie sobie poradziłeś słupek to tylko wyświetlana dana liczba w stosunku procentowym do sumy wszystkich pozostałych, a twój config to przypisanie tych liczb do dolnych napisów-też tworzonych funkcją gd. A dany kolor to paleta rgb funkcji:
imagecolorallocate ($podkład, R, G, B); (cyfrowo)
Najważniejsze, że SAM SOBIE DOBRZE PORADZIŁEŚ

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl