ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Błąd w Galleri
ArturMaly
Siemka...
Szukałem na Forum, alenie niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, a mianowicie chcę dodać do Galeri fotkę poprzez Massupload... o rrozmiarach 2332x1749px o wadze 905kb, gdy naciskam dodaj to wyskakuje mi taki błąd:
Fatal error: Allowed memory size of 20971520 bytes exhausted (tried to allocate 1600 bytes) in /home/mrt/ftp/mrt/includes/photo_functions_include.php on line 45

Jeżeli wiecie jak rozwiązać ten problem to proszę o odpowiedź...

Z Góry bardzo dziękuje Smile

www.MotorRacingTeam.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 01:39:21
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Pamięć przydzielona do wykonania tej operacji jest-wykorzystana brakuje 1600 bajtów do pełni szczęścia. Czy to aby jedyne zdjęcie w katalogu do dodania-skoro takie duże?

wlodekp.europa.pl
ArturMaly
@wlodekp, a wiesz może jak to zwalczyć, ja róbuję i sobie rady dać nie mogę...

www.MotorRacingTeam.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Tego się nie zwalcza-bo jest odgórnie ustawione przez administratora serwera w pliku php.ini serwera-przydział pamięci serwera do wykonywania poszczególnych operacji. Możesz sobie zobaczyć w PA ustawienia strony php.info ile masz przydzielonej pamięci na upload.
Ja napisałem, że w tym przypadku powinieneś wrzucić do katalogu photo_upload
tylko to jedno zdjęcie-i spróbować je dodać-duże pojedynczo. Takiej wielkości to ja mam filmy w wmv po 50s. Moim zdaniem 900k pliku jpg to bezsens-ale to Twoja sprawa. Jeśli pojedynczo nie pójdzie to jedyną metodą jest ftp - wgranie zdjęcia zmiana nazwy pliku na taki jak zapis w bazie przygotowanie miniaturek u siebie na kompie przerzut po ftp-oczywiście nazwy pliku zgodne z zapisem w bazie tych niewyświetlanych brakujących zdjęć. Tak można bawić się z kilkoma zdjęciami-ale może masz dużo czasu-bardzo pragniesz mieć tak duże zdjęcia i Twój serwer jest tak szybki że dla niego to pecha i oczywiście nie masz żadnych limitów transferu.

wlodekp.europa.pl
Pieka
ArturMaly napisał/a:
@wlodekp, a wiesz może jak to zwalczyć, ja róbuję i sobie rady dać nie mogę...

Zmniejszyc zdjecia, zmienic serwer, ew. postawic adminowi piwo i poprosic o zmiane ustawien PHP Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ArturMaly
Dzięki za info... napiszę do admina serwera i zobaczę co da się zrobić Smile
Wielkie dzięki chłopaki Smile
A To zdjęcie jest takie duże i pozostanie gdyż jest na nim nasza ekipka i chcę aby wszyscy byli wyraźni...

www.MotorRacingTeam.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl