Zobacz temat
Formularz zgłoszeniowy z większą ilościa pól
|
|
djavid |
Dodany dnia 12.12.2006 17:29:18
|
Przedszkolak Postów: 56 Ostrzeżeń: 10 Data rejestracji: 12.12.2006 01:48 |
Potrzebny byl mi formularz z wieksza iloscia pol, napisalem i wszystko dziala jest tylko jeden problem :/ Jezeli wszystkie pola sa wypelnione to list zostaje wyslany i pojawia sie komunikat: Dziekuje za zgloszenie. Zostanie ono zweryfikowane. Odpowiedz wyslemy w ciagu max 48 godz na adres, który podałes w formularzu. Pozdrawiamy Redakcja Nidzica.org I tu jest wszystko ok. Natomiast jezeli ktos nie zaznaczy pola "Akceptuje regulamin" list ma nie zostac wyslany i ma sie pojawic komunikat np: UWAGA! Zgłoszenie nie zostalo wyslane! Wypelnij wszystkie wymagane pola i wyslij formularz ponownie. I tego nie umiem juz zrobic. Ciagle robie cos zle i wyskakuje blad. Nie wiem gdzie umiescic 2 warunek :/ To dopiero moje poaczatki z PHP wiec prosze o wyrozumialosc :) Oto kod mojego formularza: A to kod ktory nie wiem gdzie wstawic. nie wiem nawet czy jest dobrze napisany, chodzi o to zeby nie wysylal wiec poprostu nie wpisalem emaila :/ Z gory dziekuje za odp |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 10.01.2025 18:51:06
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Smiechu_ |
Dodany dnia 12.12.2006 18:56:01
|
Przedszkolak Postów: 70 Pomógł: 1 Data rejestracji: 26.10.2006 18:32 |
Niezbyt poprawnie napisany kod ale nie bede sie czepial. Zmodyfikowany skrypt z obsluga wyjatkow o ktore prosiles: Nie zaglebialem sie w kod ale z takich uwag na pierwszy rzut oka to pole wyboru dotyczace zaakceptowania formularza nie powinno byc zdefiniowane jako checked. Mialem troche problemow ze zrozumieniem, Cie ale mam nadzieje ze o to Ci chodzilo ;) Look inside a typical CSS flamer house. What do you see? Chairs, only chairs.. No tables.
[img]http://www.maxprogram.pl/images/userbary/admin.gif[/img] |
|
|
djavid |
Dodany dnia 12.12.2006 19:50:15
|
Przedszkolak Postów: 56 Ostrzeżeń: 10 Data rejestracji: 12.12.2006 01:48 |
Wow. Wlaśnie o to mi chodzilo!! Teraz na spokojnie sobie przeanalizuje kod i sprawdze co robilem nie tak. Co do: Hmm... PHP sie ucze dopiero i zdaje sobie sprawe ze czesc kodu jest robiona metoda prob i bledow :) Ale staram sie przynajmniej robic samemu, szukac na forum, probowac a dopiero jak juz wyczerpie wszystkie mozliwosci wtedy prosze o pomoc :) A wiem ze tu ja zawsze otrzymam. Jeszcze raz dzieki. Koniec tematu :) "(...) i oczywiście guzik dla biedaków, bo tym będą zawsze tak dokopywać, że w dniu, kiedy g...no nabierze wartości, biedacy urodzą się bez d..y."
|
|
Przejdź do forum: |