Zobacz temat
Cache control
|
|
vroobell |
Dodany dnia 18.12.2006 09:29:14
|
Przedszkolak Postów: 27 Data rejestracji: 09.08.2006 07:51 |
Witam, Mam mały problemik a mianowicie ze squidem - uparcie chce mi pokazać moją stronę z cache'a a z owego pobiera tylko stronę z błędem '500 Internal server error' co oczywiście skutecznie blokuje mi dostęp. Dodam że w tym samym czasie sprawdzałem na kompach podpiętych do tej samej sieci /czyli nie jest to problem mojej przeglądarki/ a i sprawdzałem na kompach podpiętych 'poza' i strona działała. Podpowiedziano mi żeby grzebnąć w nagłówku i dodać odpowiednie znaczniki meta. teraz pojawia się problem bo niebardzo wiem gdzie konkretnie dodać ? znalazłem w subheader.php miejsce gdzie ew. można wstawić i gdy próbuję tam dodać zgodnie z instrukcjami ze strony http://pl2.php.ne... najpierw czepia się ';' na końcach a jak to wywalę to wyświetla mi pustą stronę. czy ktoś jest w stanie napisać jak konkretnie ma wyglądać znacznik meta żeby squid mi tu nie cache'ował tej strony nigdy i oczywiście konkretnie -> gdzie wstawić ? z góry dziękuję za pomoc i pomysły pozdrawiam vroobell edit: znalazłem dodatkowo -=TUTAJ=- coś na temat tego cache'a, ale tam też nie ma dokładnego info w którym miejscu konkretnie wstawić... Edytowane przez vroobell dnia 18.12.2006 10:21:36 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 02:31:18
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 18.12.2006 11:35:46
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Widocznie pobiera Ci z pamieci proxy.
Jestem jaki jestem
|
|
|
vroobell |
Dodany dnia 18.12.2006 11:57:30
|
Przedszkolak Postów: 27 Data rejestracji: 09.08.2006 07:51 |
no i właśnie chcę zmusić proxy/squida żeby nie cache'ował, czyli tak jak napisałem powyżej podpowiedziano mi że wystarczyłoby w headerze dodać meta o nie cache'owaniu - niejako chciałbym oszukać firmowe /bo to w firmie mam problem z dostępem do swojej strony/ proxy. tak czy inaczej pewnie nawet jeżeli uda mi się poprawnie wstawić /nadal nie do końca wiem gdzie/ meta musiałbym ich poprosić o przeczyszczenie cache'a co jest niemożliwe na obecny moment ? czy źle rozumiem zagadnienie? |
|
Przejdź do forum: |