ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Baza danych mySQL
FastMan
Witam,mam pewien problem , moja strona rozwija się w niewyobrażalnym tempie , już dochodzi do 1000 odwiedzin dziennie (rekord to ok. 1600)
Powierzchnia mojej bazy mySQL wynosi 60MB , jeszcze kilka dni temu zajmowałem 20MB , a teraz zajmuje już 30MB. Kiedyś słyszałem że ta strona zajmuje 25MB , bo jest mocno skompresowana , z tym chciałbym się zapytać jak się kompresuje baze danych , bo się mocno obawiam że zabraknie mi miejsca na boo.pl pluskonto. Szukam już sponsorów na serwer , ale jak nie znajdę muszę coś wymyśleć.

Wścibski Gość
Dodany dnia 11.01.2025 06:03:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Sam Support zajmuje 50MB i nie kompresujemy niczym naszej bazy, chyba ze podczas wykonywania kopii.
Poza tym nie korzystamy z forum phpBB, tylko z wlasnego, co jak widzisz takze nie jest bez znaczenia.
Wyczysc baze ze starych postow i statystyk phpBB, to zaraz przekonasz sie ile masz miejsca Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
usunełem forum i zrobiłem forum php-fusion , lecz to nic niedało , na tamtym forum było 6 postów więc prawie nic. Ale właśnie słyszałem że zajmuje dużo...

Pieka
FastMan napisał/a:
usunełem forum i zrobiłem forum php-fusion , lecz to nic niedało , na tamtym forum było 6 postów więc prawie nic. Ale właśnie słyszałem że zajmuje dużo...

To czego Ty tam masz tyle? Komentarzy? Prywatnych wiadomosci?
Chyba, ze piszesz artow i newsow po kilka dziennie Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
dużo spamu w księdze gości , jak szybko oczyścić?A te wszystkie anty spamy niedziałają

bo mam 16 tys wpisów i jak robię pokaż wszystko w mysql to mi sie wczytało w 5 minut a jak robię zaznacz wszystko to mi firefox pokazuje czy mam przerwać skrypt bo nieodpowiada
Edytowane przez FastMan dnia 04.01.2007 15:14:42

Riklaunim
W phpmyadminie wykonaj SQL:
DELETE FROM nazwa tabeli

http://www.cms.rk.edu.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja bym bardziej polecał TRUNCATE który wyczyści tylko tabęlę z odtworzeniem struktury-zachowa.
http://php-fusion...post_40142
Edytowane przez wlodekp dnia 04.01.2007 17:24:05

wlodekp.europa.pl
FastMan
właśnie wybrałem to truncate (u mnie wyczyśbaza zmniejszyła się do 3 MB ^^ JUPI

Pieka
FastMan napisał/a:
A te wszystkie anty spamy niedziałają

Dzialaja, dzialaja i to bardzo dobrze!! Jak sie jest sierota i zostawia stare pliki na serwerze, to juz trudno...
Miej pretensje tylko do siebie Wink
Edytowane przez Pieka dnia 04.01.2007 18:56:55
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
no jakoś mi niedziałają...

Pieka
Pieka napisał/a:
Dzialaja, dzialaja i to bardzo dobrze!! Jak sie jest sierota i zostawia stare pliki na serwerze, to juz trudno...
Miej pretensje tylko do siebie Wink

Wiesz dlaczego zacytowalem siebie?
Nie? To prosze... http://cb.boo.pl/...

EDIT: Ale mu sie ladnie wpisaly nastepne boty PfftPfftPfft
Pozniej pyta dlaczego ma baze jak tankowiec...
Edytowane przez Pieka dnia 05.01.2007 19:30:15
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
bo mi te antyspamy niedziałają... pomóżcie , jakiś super super dobry antyspam , żeby np. trzeba było wpisać kod

Pieka
FastMan napisał/a:
bo mi te antyspamy niedziałają... pomóżcie , jakiś super super dobry antyspam , żeby np. trzeba było wpisać kod

Facet, ja juz na serio nie wiem jakim jezykiem z Toba rozmawiac?!
Podalem Ci przyczyne, dokladnie, a Ty dalej swoje.
To forum wtrzyma wiele i wielu przetrzyma, ale co za duzo, to niezdrowo...
Moze czas zaczac reklamowac PHP-Fusiona na wzor Media Markt?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
jakie np. stare pliki?
jakie jest rozwiązanie , ale tak dokładniej...
Edytowane przez FastMan dnia 06.01.2007 08:19:43

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Czy do Ciebie nie dociera, że używasz archaicznej wersji księgi gości i masz na serwerze pliki od niej. Konstrukcja bazy danych księgi gości jest nie zmieniona od dłuższego czasu i może współdziałać ze starymi i nowymi plikami. Do wersji serii 6.01 jest oryginalna księga gości by DIGITIUM-napisana przez niego z najlepszym zabezpieczeniem jakie w historii fusion wumyślono. A ty uparcie-używasz najgorszej-wystawiając się DOBROWOLNIE na te spamy.
Masz wiele szczęścia, że strona wogóle chce po nich wstać-bo pisałem na forum jak pomagałemw usuwaniu-kiedy nastąpiła blokada strony rób tak dalej a wtedy zaczniesz wszystko od nowa-bo stracisz swój dorobek.
I jeśli jeszcze nie kumasz to pisz w przedszkolu wtedy krok po kroku za rączkę pojedziemy.

wlodekp.europa.pl
FastMan
teraz już rozumiem , zaraz jej poszukać , ale skąd miałem wiedzieć nawet o jej istnieniu...

Pieka
FastMan napisał/a:
teraz już rozumiem , zaraz jej poszukać , ale skąd miałem wiedzieć nawet o jej istnieniu...

Alleluja Grin
W koncu masz normalna ksiege Smile
Nadal twierdzisz, ze nie ma dobrze dzialajacego antyspamu??

Teraz jeszcze jedna uwaga, oczywiscie poza konkursem niejako Wink
Twoja grafika w header ma bagatelka: 838.01 KB (858122 bajtów)

Polecam optymalizacje. Jesli nie wiesz jak, to zrobie na poczekaniu.
Od razu zrobilem, a co Wink
Pierwszy to PNG: 367.31 KB, drugo GIF: 126.09 KB, a trzeci JPG: 61.56 KB, a co jeden to mniejszy Grin
images13.fotosik.pl/7/2f7dd05d43f8887em.png images11.fotosik.pl/14/d495ecbfbbf30482m.gif images4.fotosik.pl/281/c5a87247a9fd1492m.jpg
Edytowane przez Pieka dnia 07.01.2007 12:10:55
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
no , thx za opt. znam się na tym ale jak robiłem to logo to nawet nie spojrzałem ile będzie zajmować i oryginalnie zapisałem i tak jakoś zostało

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl