Zobacz temat
meu i gry
|
|
Smurf1992 |
Dodany dnia 02.01.2007 16:09:10
|
Przedszkolak Postów: 85 Data rejestracji: 02.01.2007 15:55 |
Witam, mam 2 pytanie - proszę o pomoc, jest to dla mnie ważne. 1.JAK ZROBIĆ PODPUNKTY W MENU ? Chodzi mi o cos takiego ( PROSZĘ SIE NIE SUGEROWAĆ PRZYKŁADEM ) AKWARYSTYKA SŁODKOWODNA : opisy ryb rośliny choroby AKWARYSTYKA MORSKA : sprzęt opisy ryb Kiedyś jak miałem strone to tego nie umiałem i miałem "podstawowe menu" 2. Drugą sprawą są gry : chce zeby moja strona nie byla nudna, i jak dam gre PATRZ PUNKT 1 : Gry : mysql php-fusion ( dla przykladu ) to jak koikne np. w mysql to zeby mi sie ona wyswietlala na mojej stronie i zebym mogl w nia grać. Zeby nie przechodzila na drugą. Proszę o szybką odpowiedz, Paweł |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 11.01.2025 03:58:29
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 02.01.2007 16:13:57
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
1.Poradnik 2.Poszukać i poczytać o modzie games online. |
|
|
Smurf1992 |
Dodany dnia 02.01.2007 16:31:23
|
Mógłbyś jaśniej ? Pozatym w poradniku nic nie ma na ten temat - czytałem go. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 02.01.2007 18:24:00
|
Postów: 19885 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Smurf1992 napisał/a: Mógłbyś jaśniej ? Pozatym w poradniku nic nie ma na ten temat - czytałem go. Nie no, sloneczko Ty z nas robisz idiotow, czy mi sie wydaje? Poradnik => strona 39!! Pisze jak byk, cytuje: Menu strony Tutaj zarządzamy wszystkimi linkami, które pojawiają się w nawigacji. Dodanie linku ● Aby dodać link, wystarczy uzupełnić pola w sekcji Dodaj Link Strony, czyli wpisać jego Nazwę, Adres, ustalamy jego Widoczność oraz ustalamy Kolejność (jeśli pole pozostanie puste, link dodawany jest na sam koniec). Następnie ustalamy Pozycję na stronie, czy link ma się pojawić tylko w Menu bocznym, bocznym i górnym czy tylko w górnym. Gdy już dokonamy tego nieraz trudnego wyboru, pozostaje nam się zastanowić, czy link będzie się otwierać w nowym oknie przeglądarki, czy nie (opcja Otwórz link w nowym oknie). Pozostaje nam już tylko kliknąć na Zapisz. Dodanie kategorii ● Możliwości menu nawigacji nie kończą się tylko na dodawaniu odnośników. Możemy je też w pewien sposób pogrupować, co poprawi czytelność menu. Jak to zrobić? Wystarczy, że w sekcji Dodaj Link Strony wpiszesz nazwę kategorii w polu Nazwa, a w polu , ustawiamy Rysunek 70: Menu strony adres wpisujemy --- Widoczność, Kolejność i klikamy na Zapisz. Chyba nie muszę dodawać, że dotyczy to tylko menu bocznego? Dodanie poziomej linii ● Aby dodać poziomą linię w menu bocznym wystarczy w sekcji Dodaj Link Strony w polach Nazwa oraz Adres wpisać --- ,ustawić Widoczność, Kolejność i następnie kliknąć na Zapisz. No, i co teraz mam z Toba zrobic? Jakies sugestie? to jak koikne np. w mysql to zeby mi sie ona wyswietlala na mojej stronie i zebym mogl w nia grać. Zeby nie przechodzila na drugą. Koiknij, koiknij Malo ze stolka nie spadlem Jak dodajesz linka, to nie znznaczaj, zeby otwieral sie na nowej karcie/stronie. Edytowane przez Pieka dnia 02.01.2007 18:24:20 Jestem jaki jestem
|
|
|
Smurf1992 |
Dodany dnia 02.01.2007 18:46:27
|
Pieka napisał/a: Smurf1992 napisał/a: Mógłbyś jaśniej ? Pozatym w poradniku nic nie ma na ten temat - czytałem go. Nie no, sloneczko Ty z nas robisz idiotow, czy mi sie wydaje? Poradnik => strona 39!! Pisze jak byk, cytuje: Menu strony Tutaj zarządzamy wszystkimi linkami, które pojawiają się w nawigacji. Dodanie linku ● Aby dodać link, wystarczy uzupełnić pola w sekcji Dodaj Link Strony, czyli wpisać jego Nazwę, Adres, ustalamy jego Widoczność oraz ustalamy Kolejność (jeśli pole pozostanie puste, link dodawany jest na sam koniec). Następnie ustalamy Pozycję na stronie, czy link ma się pojawić tylko w Menu bocznym, bocznym i górnym czy tylko w górnym. Gdy już dokonamy tego nieraz trudnego wyboru, pozostaje nam się zastanowić, czy link będzie się otwierać w nowym oknie przeglądarki, czy nie (opcja Otwórz link w nowym oknie). Pozostaje nam już tylko kliknąć na Zapisz. Dodanie kategorii ● Możliwości menu nawigacji nie kończą się tylko na dodawaniu odnośników. Możemy je też w pewien sposób pogrupować, co poprawi czytelność menu. Jak to zrobić? Wystarczy, że w sekcji Dodaj Link Strony wpiszesz nazwę kategorii w polu Nazwa, a w polu , ustawiamy Rysunek 70: Menu strony adres wpisujemy --- Widoczność, Kolejność i klikamy na Zapisz. Chyba nie muszę dodawać, że dotyczy to tylko menu bocznego? Dodanie poziomej linii ● Aby dodać poziomą linię w menu bocznym wystarczy w sekcji Dodaj Link Strony w polach Nazwa oraz Adres wpisać --- ,ustawić Widoczność, Kolejność i następnie kliknąć na Zapisz. No, i co teraz mam z Toba zrobic? Jakies sugestie? to jak koikne np. w mysql to zeby mi sie ona wyswietlala na mojej stronie i zebym mogl w nia grać. Zeby nie przechodzila na drugą. Koiknij, koiknij Malo ze stolka nie spadlem Jak dodajesz linka, to nie znznaczaj, zeby otwieral sie na nowej karcie/stronie. rzeczywiście sory... ale z ty koikaniem mi nie o to chodzi. Tylko o to jak mam zamieścić grę na stronie www ? |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 02.01.2007 19:07:17
|
Postów: 19885 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Smurf1992 napisał/a: Tylko o to jak mam zamieścić grę na stronie www ? Uzywajac do tego MOD-Games ON-Line, czy jakos tak. Jest na forum i w download.... Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |