Witam wszystkich. Już cały dzień dziś walczę z jednym kodem w PHP który próbuję zrobić aby wykonywał się w panelu, ale niestety nie działa.
Po wpisaniu go w takiej postaci panel działa normalnie w podglądzie, ale niestety już na dole strony można zauważyć następujący błąd:
Access denied for user: 'nobody@localhost' (Using password: NO)Access denied for user: 'nobody@localhost' (Using password: NO)Access denied for user: 'nobody@localhost' (Using password: NO)Access denied for user: 'nobody@localhost' (Using password: NO)
Za samą stopką strony.
po uruchomieniu tego panela, na stronie się robi wielki misz masz i wszystko ginie.
zostaje tylko panel.
a oto kod panela:
include (BASEDIR."status/status_scr.php");
require_once(BASEDIR.'con_st.php');
$polaczenie = mysql_connect($host_bazy, $user_bazy, $haslo_bazy) or die("Brak połączenia z bazą");
mysql_select_db("$nazwa_bazy") or die("Nie można połączyć z bazą: $nazwa_bazy");
$kwerenda = "SELECT COUNT(*) FROM $tabela WHERE online = '1'";
$wynik = mysql_query($kwerenda);
$policz = mysql_result($wynik,0);
mysql_close($polaczenie);
echo "<p>Aktualnie jest :<b> $policz</b> gracz";
if($policz > 1)
{
echo "y online.";
}
else
{
echo " online.";
}
echo "<br>";
wszystkie zmienne są w pliku con_st.php i fusion ten plik widzi. Ale tu jest taki problem ze tak jakby fusion po wykonaniu kodu w panelu próbował korzystać dalej nie ze swojej bazy danych tylko z bazy danych z jaką ja się łączę podczas wyciągania informacji do okienka.
Próbowałem nawet bez polecenia:
mysql_close($polaczenie);
ale niestety to też nic nie daje.
Pomóżcie, już tracę do tego cierpliwość.
hah pomocy widzę z nikąd nie mogę otrzymać. trudno. jakoś inaczej rozwiążę ten problem.
Edytowane przez mario911 dnia 10.01.2007 20:52:27
|