Zobacz temat
Galeria Zdjęć - czy tak powinno byc
|
|
oloweczek |
Dodany dnia 04.01.2007 22:42:54
|
Przedszkolak Postów: 18 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 04.01.2007 22:17 |
Witam. Mój wątek moze wielokrotnie byl poruszany na forum lecz niestety w wynikach wyszukiwania nie znalazlem interesującej mnie odpowiedzi. Jestem poczatkujacym uzytkownikiem PHP Fusion i moze dla niektórych uzytkowników i forumowiczów moje zapytanie bedzie smieszne niestety mi nie jest do smiechu Mianowicie dodając zdjecia do galerii (mam wersje 6.01.xx tak przynajmniej mi sie wydaje (PHP-Fusion Powered Website - Panel Admina - v6.01.6) jako Super Administrator ono niby sie dodaje, ale zeby było widoczne na stronie musze zatwierdzić ze zdjecie moze byc dodane do galerii w Nadesłanych materiałach (rozumiem to tak ze przeszlo cenzure). Moje pytanie czy tak musi być??? Czy mozna to jakos ominąć zeby dodać zdjecia bez ich cenzurowania i akceptacji. Dodam ze tylko ja bede dodawał zdjecia. Nie bedzie wicej uzytkowniów którzy beda mogli dodawac zdjęcia. Wiem ze w starszej wersji byla podobno byla taka mozliwosc dodawania (v6.00.207) tak przynajmniej mi powiedziano. Z góry dziekuje za pomoc |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 11.01.2025 05:35:55
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 04.01.2007 22:48:41
|
Postów: 19885 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
oloweczek napisał/a: Witam. Mój wątek moze wielokrotnie byl poruszany na forum lecz niestety w wynikach wyszukiwania nie znalazlem interesującej mnie odpowiedzi. Jestem poczatkujacym uzytkownikiem PHP Fusion i moze dla niektórych uzytkowników i forumowiczów moje zapytanie bedzie smieszne niestety mi nie jest do smiechu Mianowicie dodając zdjecia do galerii (mam wersje 6.01.xx tak przynajmniej mi sie wydaje (PHP-Fusion Powered Website - Panel Admina - v6.01.6) jako Super Administrator ono niby sie dodaje, ale zeby było widoczne na stronie musze zatwierdzić ze zdjecie moze byc dodane do galerii w Nadesłanych materiałach (rozumiem to tak ze przeszlo cenzure). Moje pytanie czy tak musi być??? Czy mozna to jakos ominąć zeby dodać zdjecia bez ich cenzurowania i akceptacji. Dodam ze tylko ja bede dodawał zdjecia. Nie bedzie wicej uzytkowniów którzy beda mogli dodawac zdjęcia. Wiem ze w starszej wersji byla podobno byla taka mozliwosc dodawania (v6.00.207) tak przynajmniej mi powiedziano. Z góry dziekuje za pomoc Szczerze mowiac, to jest mi do placzu jak czytam tego typu wywody jak Twoj... To przykre jak ludzie potrafia byc leniwi, nie, to jest tragiczne. Nie zapoznales sie z Panelem Admina, nie przeczytales Poradnik'a (podstrona 12), slowem nic nie zrobiles, zeby sie czegokolwiek dowiedziec. NIC!!!! Edytowane przez Pieka dnia 04.01.2007 22:52:17 Jestem jaki jestem
|
|
|
oloweczek |
Dodany dnia 04.01.2007 23:46:57
|
Pieka napisał/a: Szczerze mowiac, to jest mi do placzu jak czytam tego typu wywody jak Twoj... To przykre jak ludzie potrafia byc leniwi, nie, to jest tragiczne. Nie zapoznales sie z Panelem Admina, nie przeczytales Poradnik'a (podstrona 12), slowem nic nie zrobiles, zeby sie czegokolwiek dowiedziec. NIC!!!! chcialem sie zapytac co wynika z tresci zawartej na str 12 w/w poradnika nie jestem osoba leniwa poradnik sciagnalem razem z PHP fusion, staralem sie - szukalem na forumv zapoznalem sie z panelem administracyjnym dostosowalem do do swoich potrzeb, ale to nie o to chodzi. Z tym bawie sie od ok miesiaca wczoraj sie zawzialem i szukalem po forum czy moze bedzie cos co mi pomoze lecz niestety nie znalazlem wiec sie zapytalem ale jesli to jest problem z napisaniem odpowiedzi uwazam ze to forum jest nie potrzebne skoro jest poradnik jest dokumentacja w internecie sa dokladne kursy PHP wiec nie widze potrzeby zeby bylo forum. 1. Samo utworzenie albumu nie sprawia problemu (np. Zdjęcia) album publiczny 2. Dodanie zdjec tez nie (ustawienia wielkosci zdjec, waga zdjecia, kompresja tez bez problemu) 3. Po przejsciu na strone glowna nie ma zdjec w galerii (Albumie np. Zdjecia) 4. Wchodze w zarzadzanie uzytkownikami nadesłane materialy klikam dodaj i zdjecia w albumie dopiero sie dodaja do albumu Wiec jesli robie cos żle popraw mnie i "naucz" jak jestes mądrzejszy, jak dodac bezposrednio zdjecia do galerii |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 04.01.2007 23:54:54
|
oloweczek napisał/a: Pieka napisał/a: Szczerze mowiac, to jest mi do placzu jak czytam tego typu wywody jak Twoj... To przykre jak ludzie potrafia byc leniwi, nie, to jest tragiczne. Nie zapoznales sie z Panelem Admina, nie przeczytales Poradnik'a (podstrona 12), slowem nic nie zrobiles, zeby sie czegokolwiek dowiedziec. NIC!!!! chcialem sie zapytac co wynika z tresci zawartej na str 12 w/w poradnika nie jestem osoba leniwa poradnik sciagnalem razem z PHP fusion, staralem sie - szukalem na forumv zapoznalem sie z panelem administracyjnym dostosowalem do do swoich potrzeb, ale to nie o to chodzi. Z tym bawie sie od ok miesiaca wczoraj sie zawzialem i szukalem po forum czy moze bedzie cos co mi pomoze lecz niestety nie znalazlem wiec sie zapytalem ale jesli to jest problem z napisaniem odpowiedzi uwazam ze to forum jest nie potrzebne skoro jest poradnik jest dokumentacja w internecie sa dokladne kursy PHP wiec nie widze potrzeby zeby bylo forum. 1. Samo utworzenie albumu nie sprawia problemu (np. Zdjęcia) album publiczny 2. Dodanie zdjec tez nie (ustawienia wielkosci zdjec, waga zdjecia, kompresja tez bez problemu) 3. Po przejsciu na strone glowna nie ma zdjec w galerii (Albumie np. Zdjecia) 4. Wchodze w zarzadzanie uzytkownikami nadesłane materialy klikam dodaj i zdjecia w albumie dopiero sie dodaja do albumu Wiec jesli robie cos żle popraw mnie i "naucz" jak jestes mądrzejszy, jak dodac bezposrednio zdjecia do galerii Ok, przekonales mnie - ZAMYKAMY FORUM!! 1...2....3.......4...........5........... Teraz "madrzejszy" powie tak: Twierdzisz, ze dodanie albumu to pestka, zgadzam sie. Pozniej piszesz, ze dodajesz zdjecia jako user, i tego za nic nie potrafie zrozumiec, tym bardziej, ze podobno przeczytales Poradnik?! Ja robie tak (w zasadzie wszyscy tak robia, no, oczywiscie poza Toba), ze zakladam album, w tym samym miejscu dodaje do niego zdjecia, wszystko z Panelu Admina. Edytowane przez Pieka dnia 04.01.2007 23:56:02 Jestem jaki jestem
|
|
|
oloweczek |
Dodany dnia 05.01.2007 00:01:03
|
no wlasnie nie. Wszystko dodaje z poziomu Super Administratora i to jest dla mnie dziwne ze to nie działa. Do wczoraj mialem jednego uzytkownika którym byl SA zalozylem 2 nadalem mu prawa administratora i taka sama historia jest. Dlatego są moje pytania. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 05.01.2007 00:08:43
|
oloweczek napisał/a: no wlasnie nie. Wszystko dodaje z poziomu Super Administratora i to jest dla mnie dziwne ze to nie działa. Do wczoraj mialem jednego uzytkownika którym byl SA zalozylem 2 nadalem mu prawa administratora i taka sama historia jest. Dlatego są moje pytania. To nadpisz pliki w katalogu administration. Nie ma takiej mozliwosci, zeby zdjecia dodawane z Panelu Admina przechodzily przez materialy nadeslane. Podaj adres strony. Edytowane przez Pieka dnia 05.01.2007 00:15:04 Jestem jaki jestem
|
|
|
oloweczek |
Dodany dnia 05.01.2007 00:24:36
|
Pieka napisał/a: To nadpisz pliki w katalogu administration. Nie ma takiej mozliwosci, zeby zdjecia dodawane z Panelu Admina przechodzily przez materialy nadeslane. Podaj adres strony. OK nadpisalem i zaczęło dzialac zarówno SA jak i uzytkownik z prawami admina moze dodawac zdjecia prosto do galerii. http://www.sp6plo... strone dopiero zaczynam tworzyc nie ma tam nic oprocz czystego PHP fusion tak jak pisalem najpierw chce to zgłebic a dopiero pozniej przenieść dane TEMAT MOŻNA UZNAĆ ZA ZAMKNIĘTY THX Pieka za pomoc |
|
Przejdź do forum: |