ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,301
Najnowszy użytkownik: JackoKo

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

khaman
08.08.2019 17:50:51
To dziś może odwiedzić Frank Kac Wink

JazOOn
07.08.2019 21:44:17
Nawiedził mnie Johny. Johny Walker... yyy eeh hm z kolegą Jackiem.....Jackie
m Danielsem.... Grin Grin Grin

khaman
07.08.2019 13:47:29
Truu tuu tuu Grin

piterus
07.08.2019 09:34:35
Kryć się!!! Adminy będą strzelać, bo boty się z pól złażą jak myszy Pfft Grin

KamMarOP
30.07.2019 13:55:24
Zakład pogrzebowy Happy End Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Nieszczesna Data i czas
leszcz33
Witam
ale nic mi nie pomaga .Mam dlaej angelska date na stronie.
Przenioslem strone na Polski serwer http://www.sport1... (netstrefa)
i nie wiem co zrobic aby data byla po POLSKU poprzedni adres to http://szesnastka...t/news.php
NIIC NIE ZMIENIALEM a DATA JEST ENGLISH
próbowałem wiele rzeczy ale niestety kiszka.
Prosze nie odsyłajce mnie do postów na forum bo to mi nie pomaga.poprostu moze tos napisze co jest nie tak??
pozdrawiam Tomek

//Shaolin - wyróżnienia kolorem używa się dla jakiegoś fragmentu, a nie całego postu... Wink
Edytowane przez Shaolin dnia 16.03.2005 21:34:24
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.08.2019 00:07:31
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
tani1
w pliku http://www.sport1...global.php

masz midzy innymi takie linijki:

// Unix locale setting
setlocale(LC_TIME, 'pl');
// Windows local setting
//setlocale(LC_TIME, 'pol');
define("FUSION_CHARSET", "iso-8859-2");


zmien na :

// Unix locale setting
setlocale(LC_TIME, 'pl_PL');
// Windows local setting
//setlocale(LC_TIME, 'pl');
define("FUSION_CHARSET", "iso-8859-2");


umnie pomoglo
Edytowane przez Pieka dnia 05.02.2007 18:39:51
 
leszcz33
Cos jest nie tak.Ponieważ nie działa.
Na innym serwerze tez mam ta strone ta sama instalacja te same dane i tam jest OK.
zajrzyjcie
(tu OK)[url]www.szesnastka.burstfree.net [/url]
(tu źle )www.szesnastka.ne...

mam dokładnie te same dane .co robić??
pozdrawiam Tomek
nie mam koncepcji.
dane z postów nie działajaSad
pozdrawiamSmile
 
only
Mi też to nie działa, mimo zmienienia pliku w ten sposób jak podałeś.
Mam już wgraną 5.01 z polskim langiem.. no i co robić ?
Pozdrawiam,
- - - - - - - - -
renault 19
 
BlackDog
no ja też mam taki sam problemik, tylko że wiem na pewno, że serwer na którym lezy stronka, stoi na Solarisie i podejrzewam, ze to może byc przyczyna
 
leszcz33
Więc jest tak napisałem do dostawcy mojego i napisal mi tak że serwer to : http://www.netstr...hpinfo.php
stoi na debianie.
Proszę o sugestie.
plik global.php modyfikowany na wszystkie chyba możliwe sposoby.
poprostu poprosze o POMOC
Godzina pracy specjalistów z netstrefy w poszukiwaniu błędów w PHP-Fusion to 40 zł+vat Smile (sugerują błąd PHP) ciekawe Smile
dzieki z a POMOC może jakoś poradzimy
POZDRAWIAM AROX-a
 
leszcz33
Witajcie Smile
Postanowiłem zrobić coś na pozór szalonego i z pliku global.php wyciąłem fragment kodu odpwiadającego za język i coż sie okazało ?? WYBAWAŁO MI SIĘ ŻE STRONKA SIE ROZLECI . NIC Z TEGO .JAK BYŁO TAK JEST "DATA ENGLISH" .MOŻE JAKIEŚ SUGESTIE OD TĘGICH GŁÓW?? SKĄD FUSION CIĄGNIE TĄ DATĘ.WSZYSTKIE PLIKI GLOBAL.PHP MAJĄ U MNIE TERAZ WWALONE ODNOŚNIKI DO LANGA.TYLKO W POLISH WKLEIŁEM NA POWRÓT .PROSZĘ O POMOC
 
leszcz33
Dane dostałem od chłopaka z Istambułu :) Ciekawe zarazem :)
w sekcji skórki która odowiada za date podmianiamy zawartość na :


Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


U mnie skórka Sublime .Troszkę mieszałem ale sie udało!!!!!!!
Częściowy sukces,ponieważ zostaje jeszcze do rozwiązania problem daty dodania newsa :(
Ale coś się ruszyło.
Dziękuje zszywakowi za maila z DATĄ po POLSKU(kalendarz.js) jeszcze nie skorzystałem.Ale trzymam w archiwum.
Temat istnieje TRZEBA TO ROZWIAZAĆ !!!!
pozdrawiam
www.sport16.prv.pl
To co dostałem jest na tyle proste że sie mi udało :)
Edytowane przez Pieka dnia 16.12.2006 22:33:08
 
-pRzemo
A mi pomogła zamiana (w pliku fusion_languages/Polish/global.php):

// Unix locale setting
setlocale(LC_TIME, 'pl');


na:

// Unix locale setting
setlocale(LC_TIME, 'Polish_Poland.28592');


Good Luck! :)

Edytowane przez -pRzemo dnia 19.03.2005 23:00:23
^ Asilum.pl ^
Osobiste portfolio & Centrum webmastera.
 
http://Asilum.pl
adamos
co mam robic próbowalem wielu sposobów i nie idzie po polsku Sad pomuzcie
 
SebaZ
to jest wina serwera u Ciebie pewnie. Nie da rady - pogudź się ztym, albo wstaw inny kalendarz - nie ten co w php-fusion jest
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
 
adamos
niemozliwe ze serwera ja mam na xon.pl moze da sie cos zrobic chociaz zeby jak pisze newsy byla data po polsku poradzcie co robic Sad
please www.fre:estyle.in... moze sie da ..........WinkAngrySad
 
Largo
U mnie też jest ten problem Smile Mój serwer to Livenet i stoi na FreeBSD Smile I czemu mi data nie chodzi ? grzebałem w kodach tylu ilu mogłem i nic Sad Może to wina tak jak napisałem Systemu serwera ... ?
 
http://www.securitycenter.pl/
leszcz33
Witajcie

Ostatni czas spędziłem na próbach zmiany tej daty na POLISH
niestety skutek prawie żaden !!!!
Zmiana choć cząstkowa do obejrzenia na mojej stronie :=)
Kogo to zadowoli to niech wykorzysta modyfikacje skryptu który przedstawiłem ;-) w poscie powyżej Smile

W konkluzji wypowiedzi mojej stwierdzam na 99% że wynik daty English jest winą serwera na którym stoi stronka ;(
Nic ująć nic dodać .

leszcz
 
BlackDog
Ja juz po wielu bólach rozwiązałem ta zagadkę u siebie !!! :)
spróbujcie wpisać sobie w katalogu languages w pliku global.php (zresztą wiecie gdzie :)
setlocale (LC_TIME, 'pl_PL.ISO8859-2');
a jak nie zadziała to mozecie jeszcze spróbować:
setlocale (LC_TIME, 'pl_PL.UTF-8');
u mnie zadziałało to pierwsze.

A jak macie dostęp do shella, to sprawdżcie sobie co macie wpisująć polecenie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i w liście która się wam wyświetli, znajdzcie coś co podpada pod polski :)
(ja tak zrobiłem i jest lajtowo :) )

A jak nie macie dostępu do shella, to napiście łądnego e-maila z prośbą do admina serwera, zęby to zrobił i przysłął wam wyniki:

Pozdrawiam - BlackDog :)
Edytowane przez BlackDog dnia 30.03.2005 17:01:53
 
darkol
Potwierdzam powyzsze na livenet po zastosowaniu I opcji data z ang. jest teraz po polsku. Good work BlackDogPfftGrin
Imperium Osmańskie - Historia i Dzieje Imperium Tureckiego.

www.osman.livenet.pl
 
www.osman.livenet.pl
sstan
BlackDog ... jesteś wielki !!!!
To faktycznie działa.

Ale powiedz co zrobić jak wynik jest taki ?:

[root@router_nnd root]# locale -a
C
POSIX
 
BlackDog
no nie wiem, u mnie wyświetla się to zo u Ciebie, a ponizej pełna lista lokalizacji - no ale jak Ci buja któraś zz powyższych, to się nie przejmuj, bo po co Smile

Ale wiesz, mozesz sobie wpisać samo locale i Ci wyrzuci obeznie ustawiona na serwku lokalizację no i sobie z tamtąd szczytasz wszystkie dane , bo są Smile
Edytowane przez BlackDog dnia 31.03.2005 10:24:28
 
Nieznany
BlackDog nie wiem jak ci dziękować męczyłem się z tym z 2 miesiące dzięki !!!!
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl